Yhdistetyn maajoukkue mukaan Lunta tupaan -tapahtumaan – koehyppääjänä Eddie ”the Eagle” Edwards

Imatran Pallo-Veikot järjestää 7.7.2021 Ukonniemen Stadionilla Lunta tupaan -tapahtuman IPV – Siilinjärvi Superpesisottelun yhteydessä. Ukonniemessä nähdään mukana myös yhdistetyn maajoukkue Ilkka Herolan johdolla, koehyppääjänä Eddie ”the Eagle” Edwards ja äänessä tuttuun tapaan Antero Mertaranta!

Tapahtumaa varten Ukonniemeen rakennetaan K12-hyppyrimäki. Illan ohjelmassa on yhdistetyn kilpailu, jossa mukana on Suomen yhdistetyn maajoukkue. Mäen alastulorinne lumetetaan ja vauhtimäkeen tulee muovilatu. Korkeuseroa mäessä on 15 metriä ja nopeus hyppyripöydällä parhaimmillaan 40 km/h. Yhdistetyn kilpailun hiihto-osuus suoritetaan rullilla Ukonniemen rullahiihtoradalla. Kilpailun mäkiosuus hypätään ennen Superpesisottelua ja hiihto-osuus kilpaillaan ottelun tauolla.

Lunta tupaan -tapahtuma on järjestetty aiemmin kolme kertaa. Edellisellä kerralla vuonna 2018 Ukonniemessä kilpailivat sprinttihiihtäjät vapaan tyylin sprintissä ja tapahtumaa oli seuraamassa noin 2 500 katsojaa. Vuonna 2016 Ukonniemessä ladulla olivat ampumahiihtäjät yli kolmetuhatpäisen yleisön edessä ja ensimmäisellä kerralla nyt jo edesmenneellä Linnalan kentällä sivakoivat sprinttihiihtäjät perinteisen tyylin sprinttikisassa keräten ennätysyleisön, lähes 4 000 katsojaa.

– Korona siirsi tapahtumaa vuodella eteenpäin. Kun tätä vuotta lähdettiin rakentamaan niin kaikki tahot olivat heti mukana. Uskon, että saadaan syntymään ainutlaatuinen talvinen sirkus keskelle kesää, kertoo IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää.

Ilkka Herola voitti Oberstdorfin MM-kisoissa upeasti hopeaa ja loi samalla uskoa koko yhdistetyn maajoukkueeseen tulevaisuuttaa ajatellen. Yhdistetyn joukkue onkin innolla mukana uusissa tempauksissa, eikä tälläkään kertaa jättänyt käyttämättä tilaisuutta olla edistämässä eri lajien välistä yhteistyötä.

– Päästään tekemään pesäpallon kanssa yhteinen tapahtuma ja saadaan omaa lajia esille myös kesäkaudella. Tämä on maajoukkueelle hyvä ja rento, yhteinen tapahtuma keskellä harjoituskautta, pohtii maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen.

Legendaarinen Eddie ”the Eagle” Edwards nähdään tapahtumassa koehyppääjänä.

– Olen todella innoissani, että pääsen taas hyppäämään! Edellisestä hypystä on tosin aikaa, olen saattanut unohtaa jotain. Ehdinköhän löytää Suomesta vielä hyvän valmentajan, pohti Edwards.

Tapahtuman lipunmyynti on auki IPV:n verkkokaupassa. Lippuja on myynnissä rajoitettu erä!

Tapahtumasivut

OHJELMA
16.30 portit auki
18:00 Nordic Combined mäkiosuus
18:45 Superpesis-ottelu IPV – Siilinjärvi
Ottelun tauolla Nordic Combined hiihto-osuus
Ottelun päätyttyä palkintojen jako