Yhdistetyn maailmancup päätökseen – Eero Hirvonen viimeisen osakilpailun 11:s

© Jesse Väänänen

Yhdistetyn maailmancup huipentui sunnuntaina Salpausselällä henkilökohtaiseen osakilpailuun. Mäkiosuudella vallinneet haastavat tuuliolosuhteet toivat päivän kilpailuun oman mausteensa. Päivän parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Eero Hirvonen, joka oli mäkiosuuden 13:s ja lopputuloksissa 11:s. Maailmancupin kokonaistuloksissa Hirvonen ylsi sijalle 16.

– Ihan ok kisa. Hyppy oli onnistunut, vaikka koko mäkikilpailu oli vähän arvontaa. Olisi voinut vaikka kovempikin paukku tulla sieltä. Hiihto oli parempaa kuin mitä odotin. Ei oikein ollut menohaluja porukassa, joten vähän jäi tuommoiseksi hiihtelyksi, summasi Hirvonen.

Ilkka Herola oli kilpailun 29:s. Haastava mäkiosuus jätti Herolan reilun neljän minuutin takaa-ajomatkalle hiihto-osuudella. Kokonaistuloksissa Herola sijoittui yhdeksänneksi.

– Kausi on nyt sitten paketissa, ja aika valju se kokonaisuutena oli. Ei mikään katastrofi mutta yhdeksäs sija maailmancupin kokonaistuloksissa kertoo tasaisuudesta, kommentoi Herola.

Muista suomalaisista Arttu Mäkiaho oli kilpailun 34:s, Otto Niittykoski 43:s, ja Herman Happonen 44:s. Valtteri Holopainen ohitettiin kierroksella, joten hän ei jatkanut kilpailua loppuun asti.

Miesten päävalmentaja Antti Kuisma summasi kulunutta kautta ja nosti haasteiksi terveysmurheet ja rikkonaisuuden. Lisäksi mäkipuolella on vielä työstettävää.

– Eero Hirvosen kausi on ollut hieno paluu kärkikamppailuihin ja varmasti motivoiva ja tärkeä asia sekä hänelle että koko joukkueelle. Jatkossa niitä asioita, mitkä mäessä vaivaa, niin niiden asioiden eteen pitää järjestelmällisesti, napakasti ja johdetusti tehdä töitä, Kuisma totesi.

Tulokset
Maailmancupin kokonaiskilpailun tulokset