Yhdistetyn maailmancup Klingenthal – päivän kilpailu muutettiin massalähdöksi

© Volk/NordicFocus

Yhdistetyn miesten maailmancup jatkui tänään Saksan Klingenthalissa. Vaikeiden tuuliolosuhteiden takia päivän mäkiosuus jouduttiin perumaan ja lauantain kilpailu muutettiin massalähdöksi. Massalähdöstä huolimatta suomalaisten hiihto kulki hyvin. Eero Hirvonen oli parhaana hiihto-osuuden 7. (+12,4), Ilkka Herola 9. (+12,9), Jesse Pääkkönen 32. (+1:27,0), Otto Niittykoski 42. (2:04,8) ja Waltteri Karhumaa 47. (+2:27,8). Kilpailun mäkiosuus hypätään huomenna klo 9:30. Viikonlopun toinen kilpailu käydään sunnuntaina alkuperäisen aikataulun mukaan.  

– Ihan mielenkiintoinen massastartin hiihto. Raskas keli, vähän lunta ja kapeita paikkoja. Ei todellakaan mikään ideaali paikka mutta onneksi oli aika hidas keli, niin säästyttiin pahemmilta kolareilta. Viimeisellä kierroksella kävin vähän polvillaan, niin tuli pieni ero keulaan mutta eihän tuo pisteissä paljoa ole. Mäkikisa huomenna aamulla ja siinä on kaikki mahdollista. Ei tuolla hiihto-osuudella taas paljoa merkitystä ole mutta ihan mielenkiintoista nähdä, miten hyppy lähtee, kun ei tänään vielä torniin päässyt, Hirvonen summasi päivän hiihtoa.

Myös Ilkka Herola oli päivän hiihtoon kohtalaisen tyytyväinen, vaikka massastartissa hiihto-osuuden merkitys onkin pienempi.

– Kyllä tuohon voi ihan tyytyväinen olla. Ehjänä selvittiin eikä tuossa nyt mitään hävitty, mikä oli kaikista tärkeintä. Ei tuossa toki oikein mitään voitettavaakaan tänään ollut. Kuten näkyy niin ei siinä taas paljoa eroja tullut. Kovasti yritin tehdä töitä ja tavallaan onnistuinkin siinä, että pystyin olemaan keulassa koko ajan. Kaikkeni annoin mutta ei se tuossa riitä. Homma toimii kuitenkin niin, että ne jotka oli peesannut pärjäsi loppukirissä parhaiten. Täysin mäkikisahan huomisesta tulee niin kun massastarteissa aina, Herola totesi.

Massalähdön tulokset
Eero Hirvosen kommentit SoundCloudissa
Ilkka Herolan kommentit SoundCloudissa
Yhdistetyn maailmancup
Klingenthal, Saksa 20.-21.1.2023