Yhdistetyn maailmancup-kausi jatkui Lillehammerissa – Minja Korhonen 16:s, Eero Hirvonen 17:s

© Nordic Focus

Yhdistetyn maailmancupia kilpaillaan viikonloppuna Norjan Lillehammerissa. Lauantain kilpailuohjelmassa oli naisten ja miesten kilpailut normaalimäestä. Naisten hiihtomatkana oli 5 kilometriä ja miehet hiihtivät 10 kilometriä.

Uransa ensimmäistä MC-viikonloppuaan kisaava 15-vuotias Minja Korhonen vastasi naisten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta. Korhonen oli kilpailun 16:s.

– Mäessä oli vähän parempi päivä, vaikka ei se vieläkään ihan parasta ollut. Hiihto kulki myös paremmin kuin eilen, eilinen varmaan toimi vähän avaavana tälle päivälle. Nyt lähdetään kotiin treenaamaan, saadaan mäkiosuudelle lisää rentoutta, pohti Korhonen.

Alva Thors hiihti sijalle 22 ja Annamaija Oinas oli 30:s. Kilpailun voitti Norjan Gyda Westvold Hansen ennen joukkuetoveriaan Ida Marie Hagenia ja Itävallan Lisa Hirneria.

Tulokset
Kommentteja SoundCloudissa

Miesten kilpailussa suomalaisista ladulle starttasi vain Eero Hirvonen, kun Ilkka Herola jätti päivän hiihto-osuuden varotoimenpiteenä väliin lievien ylähengitystieoireiden vuoksi. Hirvonen starttasi ladulle sijalta 20, mutta nousi nopeasti mukaan ryhmään, joka taisteli lopulta jopa kolmannesta sijasta. Hirvonen joutui taipumaan parin viimeisen kilometrin aikana.

– Mäessä OK hyppy ja ihan hyvä lähtöpaikka hiihto-osuudelle. Ei tullut hiihto loppuun asti. En tiedä mikä siinä mätti, ei se niin huonolta tuntunut. Ensimmäiset pari kierrosta meni ihan suunnitelmien mukaan, mutta sitten meni niin yli se ja tuli seinä vastaan. Vähän mysteeri, miten siinä niin katkesi. Nyt jäi tyhjä käteen, kertasi Hirvonen.

Miesten kilpailun voittoon ylsi Norjan Jens Lurås Oftebro ennen maanmiestään Jarl Magnus Riiberia. Kolmanneksi sijoittui saksalainen Vinzenz Geiger.