Yhdistetyn maailmancup jatkuu Val di Fiemmessä – Perttu Reponen sivusi uransa paras sijoitusta

© Flawia Krawczyk

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään joulutauon jälkeen Italian Val di Fiemmessä. Suomalaisittain parhaasta sijoituksesta vastasi Eero Hirvonen, joka ylitti maaliviivan sijalle 21. Hirvosen kanssa loppusuoralla kiritteli Perttu Reponen, joka sivusi uransa parasta sijoitustaan ja oli 22:s.

Suomalaisten päivä ei alkanut mäkisosuudella parhaalla tavalla ja mukana oli myös hieman epäonnea sekä vaihtelevia olosuhteita. Reponen vastasi mäkiosuuden parhaasta suomalaissijoituksesta ollessaan 93 metrin hypyllään 36:s. Hirvonen oli 38:s ja Arttu Mäkiaho 44:s. Otto Niittykoski kaatui 92 metrin hyppynsä ja oli lopulta mäkiosuuden 48:s. Mäkiaho ja Niittykoski eivät startanneet päivän hiihto-osuudelle.

Hirvonen avasi viikonlopun positiivisesti torstaina varakilpailun 14. sijallaan. Tänään suomalaisurheilija ei yltänyt tasolleen mäkiosuudella.

– Ei älyttömän loistokas päivä ollut. Aika pettymys oli hyppy, huono oli eikä paras tuurikaan käynyt siinä. Täytyy saada parempia hyppyjä vaan, ei se muu auta. Torstaina oli hyvä hyppy varakisassa, sellaisella taistelisi kohtuu sijoista ja varmaan löytyisi enemmän taistelutahtoa ladulle. Yritetään huomenna petrata, pohti Hirvonen

Reponen teki onnistuneen paluun maailmancup-kilpailujen pariin. Alkukaudesta sairastellut nuori suomalaisurheilija väläytteli jälleen potentiaaliaan ja sivusi uransa parasta sijoitusta heti kauden ensimmäisessä startissaan.

– En saanut parasta tänään mäessä ulosmitattua, mutta mulla on vahva usko, että se tulee sieltä. Ladulla oli yllättävän hyvä päivä. Ei oikein tiennyt, että miten hiihto kulkee, kun on niin pitkä aika edellisestä startista. Oli hyvä, nousujohteinen hiihto. Voi olla ihan tyytyväinen päivään, kun sivusi uran parasta tulosta, kommentoi Reponen.

Maailmancup jatkuu huomenna Val di Fiemmessä toisella henkilökohtaisella kilpailulla klo 10.30 alkaen.

Tulokset
Urheilijoiden kommentit kokonaisuudessaan SoundCloudissa