Yhdistetyn maailmancup jatkui sekajoukkuekilpailulla Otepäässä – Suomen joukkue neljäs

© NordicFocus

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään tauon jälkeen Viron Otepäässä sekajoukkuekilpailulla. Suomen joukkueelle päivän sekajoukkuekilpailu oli ensimmäinen maailmancupissa. Suomi oli mäkiosuuden jälkeen seitsemäntenä ja kiinniotettavaa hiihto-osuudella oli vajaat kaksi minuuttia. Hiihto-osuuden ankkuriosuudella Eero Hirvosen loppuveto nosti joukkueen lopulta neljänneksi. Joukkueessa kilpailivat Ilkka Herola, Minja Korhonen, Annamaija Oinas ja Eero Hirvonen.

Yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Antti Kuisman mukaan kilpailupäivä antoi hyviä viitteitä myös tulevia sekajoukkuekilpailuja sekä viikonlopun henkilökohtaisia kilpailuja varten.

– Ihan semmoinen meidän maksimisuoritus tällä hetkellä sijoituksen puolesta. Mäen jälkeen realistisena ajatuksena oli viides sija. Japani tuli syliin tuossa lopussa vähän yllättäen myöskin sen ansiosta, että Ilkka ja Eero tekivät huippu hiihdot ja ovat kovassa hiihtokunnossa. Tytöt hiihtivät omalla tasollaan hyvät hiihdot ja pysyttiin kilpailussa mukana sen osalta. Ihan mukava yhteishenkeä nostattava kisapäivä. Tuntui olevan hymyt naamalla ja vaikka oli pitkä päivä, Kuisma summasi kilpailupäivää.

Ilkka Herola oli tyytyväinen päivän joukkuepanokseen ja oli iloinen myös omasta hyppykunnostaan.

– Hyppääminen on ollut tänään positiivista ja ollut mukavaa palata näihin hommiin. Tosi kivaa kilpailla mäessä. Hiihto oli vähän kädenlämpöinen ja viisi kilometriä on vähän hätäinen matka hiihtää. Kaiken kaikkiaan hyvä lopputulos joukkueena meiltä. Neljäs sija on hyvä ja tiedetään, että jokaisella on paljon potentiaalia kehittää vielä. Luottavaisin mielin kohti seuraavia joukkuekisoja, Herola kommentoi.

Norja juhli kilpailun voittoa ennen toiseksi sijoittunutta Saksaa ja kolmanneksi sijoittunutta Itävaltaa.

Tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa