Yhdistetyn maailmancup jatkui Oslossa – Ilkka Herola nousi hiihto-osuudella kuudenneksi

© NordicFocus

Naisten ja miesten yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Norjan Oslossa. Naiset aloittivat kilpailun mäkiosuudella jo torstaina jatkaen kilpailua hiihto-osuudella tänään lauantaina. Minja Korhonen oli naisissa parhaana suomalaisena 17. jääden kärjestä +3:40,1. Alva Thors oli päivän 25. jääden kärjestä +5.26,8. Oslon kilpailu päätti naisten yhdistetyn maailmancupin.

– Positiivinen fiilis jäänyt koko kaudesta. Paljon on ollut opeteltavaa, mutta tästä sitten entistä vahvempana seuraavaa kautta kohti. Tässä kisassa mäessä tuli vähän parempia suorituksia kuin viimeaikoina, mutta hiihdon puolella oli vähän haasteita. Voi olla, että oli turhan kova aloitus tämän päivän kisassa, mutta maaliin selvittiin ja ihan hyvä tulos kuitenkin tänään. Tästä vain jatkamaan, tiivisti Korhonen.

– Ei ollut minun viikonloppu. Mäessä suoritus oli alakantissa ja ladulla oli myös
erittäin vaikeaa. Oli kuitenkin hienoa päästä kisaamaan Holmenkollenin laduilla ja mahtava kannustus ladun varrella piristi päivää, kertoi Thors.

Miesten kilpailu käytiin kokonaisuudessaan lauantaina. Aamupäivän mäkiosuudella mukana oli kaksi suomalaista – Ilkka Herola ja Otto Niittykoski. Niittykoski ei startannut päivän hiihto-osuudelle. Ilkka Herola nousi vahvalla hiihdolla päivän kuudenneksi jääden kärjestä +2:21,8.

– Hypyn kanssa jäi vähän säätämistä. Ei mikään katastrofi, mutta tällä hetkellä ei ole hirveästi varaa virheisiin, kun Riiber on niin ilmiömäisessä mäkikunnossa. Tällekin viikonlopulle niitä hyviä hyppyjä olen saanut, joten siellä se on. Tuollaisella keskinkertaisella hypyllä tuo on aikalailla se maksimaalinen tulos. Päivässä oli se positiivista, että hiihto oli oikein hyvän tuntuista, kertasi Herola.

Miesten kilpailut jatkuvat huomenna mäkiosuudella (HS134) klo 10:00 Suomen aikaa. Hiihto-osuus (10 km) starttaa klo 14:45 Suomen aikaa.

Tulokset (N)

Tulokset (M)

Minja Korhosen kommentit SoundCloudissa

Ilkka Herolan kommentit SoundCloudissa