Yhdistetyn maailmancup jatkui Lillehammerissa – Minja Korhonen uransa parhaaseen sijoitukseen

© Authamayou/NordicFocus

Yhdistetyn naisten maailmancup-kauden toinen kilpailu käytiin tänään Lillehammerissa. Minja Korhonen oli eiliseen tapaan vahvassa vedossa parantaen jälleen uransa parasta maailmancup-sijoitusta. Korhonen tänään kilpailun viides. Korhonen onnistui eiliseen tapaan mäkiosuudella ja sai hyvät lähtökohdat hiihto-osuudelle. Korhonen oli mäkiosuuden neljäs 93,0 metrisellä hypyllä ja lähti hiihto-osuudelle hieman yli minuutin (+1:02,00) kärkeä perässä. Hiihto-osuudella Korhonen oli eiliseen tapaan hyvässä vauhdissa jääden lopulta neljännestä sijasta vain 1,6 sekuntia. Kilpailun voittoon hiihti eiliseen tapaan Norjan Gyda Westvold Hansen ennen Ida Marie Hagenia ja Mari Leinan Lundia.

– Tänään sain napsittua yhden sijan vielä ylöspäin eilisestä, niin saa kyllä olla todella tyytyväinen viikonloppuun. Vaikka on hyvä treenikausi pohjalla, niin kuitenkin yllätti positiivisesti, mihin omat rahkeet tällä hetkellä riittävät heti näin kauden alussa. Tästä on todella hyvä lähteä jatkamaan kautta ja pyrkiä saavuttamaan vastaavia sijoituksia tai ehkä jopa myöhemmin korottaa niitä. En halua kuitenkaan asettaa liian isoja paineita vielä itselleni. Tämä oli hyvä tapa aloittaa kilpailukausi, kertoi tyytyväinen Korhonen.

Miesten kilpailussa parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Eero Hirvonen, joka nousi vahvalla hiihto-osuudella kilpailun kahdeksanneksi. Ilkka Herola oli päivän kilpailussa 19., Wille Karhumaa 24. ja Arttu Mäkiaho 30. Suomalaisten mahdollisuudet kirkkaimpiin kärkisijoihin karkasivat mäkiosuudella. Ilkka Herola lähti hiihto-osuudelle parhaana suomalaisena sijalta 23.

– Kokonaisuutena olen ihan tyytyväinen päivään. Vaikka mäessä ei ollut tänään mikään huippusuoritus, niin sain kuitenkin tehtyä hyppäämisessä oikeansuuntaisen muutoksen. Se ei vielä tänään konkretisoitunut tuloksissa mutta tulee ehkä tulevaisuudessa näkymään enemmän. Hiihto oli hyvää ja pääsin siinä hyvin porukassa tulemaan. Vikalla kierroksella oli hyvin paukkuja hiihtää mutta ei ihan riittänyt, että olisi päässyt mukaan podiumtaistoon, summasi Hirvonen.

Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa