Yhdistetyn kisaviikonloppu päätökseen Oberstdorfin maailmancupissa ja Trondheimin Continental Cupissa

© NordicFocus

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Saksan Oberstdorfissa, jossa vuorossa oli Individual Compact -kilpailumuodon kilpailu. Naisten kilpailussa Minja Korhonen oli mäkiosuuden jälkeen seitsemäntenä, mutta joutui taipumaan ladulla pari sijaa, ollen lopulta kilpailun yhdeksäs. Heta Hirvonen oli 27. Kilpailun voitti Norjan Ida Marie Hagen.

Minja Korhosella oli tänään hyvä päivä mäessä, mutta haasteita hiihtoladulla.

– Tän päivän kisassa oli mäkiosuus taas vähän lähempänä sitä omaa hyvää tasoa. Huomasi, että kun sai hyppyjä enemmän alle tohon mäkeen, niin toi vähän varmuutta ja pääsi taas paremmin kiinni tohon mäkeen. Se oli positiivinen juttu tänään. Hiihtoladulla kävi vähän harmillisesti. Toiselle kierrokselle lähdettäessä heitti sääret niin pahaan kramppiin, että oli jo aika tunnotonta menoa loppumatkasta. Se oli vähän semmosta selviytymistä maaliin hiihtopuolella tänään. Mutta siitä huolimatta riitti kuitenkin yhdeksänteen sijaan. Ihan kauden alusta ollut tavoitteena TOP10-sijoitukset maailmancupista ja on ollut tosi hyvä, jos on sinnekin päästy. Tosi hienoa että riitti kumminkin tavoitteisiin tämänkin päivän kisa ja siitä on hyvä jatkaa seuraaviin viikonloppuihin ja muihin kisoihin. Nyt kyllä tulee pikku huili tarpeeseen, kun tästä päästään kotosalle. Eikun vaan jatkamaan, summasi Korhonen.

Miesten kilpailussa Eero Hirvonen oli parhaana suomalaisena 15., heti Ilkka Herola kannoillaan (16.). Arttu Mäkiaho oli päivän 34. ja Perttu Reponen 40. Kilpailun voitti eiliseen tapaan Norjan Jarl Magnus Riiber.

Eero Hirvonen koki, että parannettavaa jäi sekä mäkeen, että ladulle. Hiihto-osuuden kovavauhtinen alku vei parhaan terän suoritukselta.

– Tänään oli hyppy tuloksellisesti vähän parempi, mutta aika heikkoa tekemistä silti. Ihan kiva, että tuommoisilla huonoilla hypyillä lentää kuitenkin noille sijoille. Ei se kovin paljon paremmin tarvitsisi hypätä, niin olis vähän mukavammin pelissä mukana. Olis ihan ok ollut se lähtöpaikka, mutta siinä kaikki lähtivät niin hirveellä rynnimisellä siihen ekalle kierrokselle, niin se vaan meni vähän yli itellä. Ei ihan riittänyt, että olisi tarpeeksi helposti päässyt siihen porukkaan mukaan, niin piti sitten toisella kierroksella ottaa vähän happea, että pääsee ylipäätään pois sieltä. Ei se olis taas isosta ollut kiinni, että olis päässyt siihen porukkaan ja olisi voinut tulos olla ihan erilainen. Ei tuo nyt hirveästi lämmitä, kertoi Hirvonen.

Yhdistetyn maailmancup
Oberstdorf 12.-14.1.2024
Naisten tulokset
Miesten tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa

Yhdistetyn Continental Cupissa kilpailtiin kolmatta päivää Norjan Trondheimissa

Yhdistetyn Continental Cup jatkui Norjassa. Päivän mäkiosuus peruttiin, joten hiihto-osuudelle lähdettiin perjantaina hypätyn varakilpailun tulosten mukaisessa järjestyksessä. Kaksi suomalaista ylsi tänään TOP10 sijoituksiin. Otto Niittykoski tuli maaliin parhaana suomalaisena seitsemäntenä. Wille Karhumaa oli kilpailun yhdeksäs, Jesse Pääkkönen 22. ja Herman Happonen 28. Kilpailun voiton nappasi Norjan Aleksander Skoglund.

Yhdistetyn Continental Cup
Trondheim 12.-14.1.2024
Kilpailun tulokset