Yhdistetyn kisaviikonloppu käynnistyi Schonachissa – Eero Hirvonen vahvalla hiihdolla neljänneksi

© Volk/NordicFocus

Yhdistetyn maailmancup käynnistyi lauantaina Saksan Schonachissa miesten henkilökohtaisella osakilpailulla HS100-mäestä Gundersen-menetelmällä. Kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Eero Hirvonen. Hirvonen hyppäsi mäkiosuudella kahdeksanneksi ja lähti 10 kilometrin hiihto-osuudelle noin puolitoista minuuttia kärkeä perässä. Vahvan hiihto-osuuden siivittämänä Hirvonen nousi lopputuloksissa neljänneksi. Paikka kolmen parhaan joukossa oli hyvin lähellä.

Eero Hirvonen oli iloinen päivän onnistumisista, vaikka hampaankoloon jäikin, ettei kolmatta sijaa pystynyt tänään nappaamaan.

– Kokonaisuutena erittäin onnistunut päivä. Hyvä onnistunut hyppy ja todella hyvä hiihto. Tulos ei ole huono, mutta kyllä se vähän kaivelee, ettei vieläkään podiumille päässyt. Vähän katkera lopputulos vaikka olikin onnistunut päivä ja suoritukseen pitää olla tyytyväinen. Vähän olisi pitänyt olla enemmän paukkuja loppuun, ja paljon tuli tehtyä töitä kisan aikana. Ihan hyvässä kunnossa ollaan, joten eiköhän se podiumkin sieltä joku päivä tule, summasi Hirvonen.

Muista suomalaisista Ilkka Herola oli kilpailun lopputuloksissa 11. Herola oli hiihto-osuuden kolmanneksi nopein ja nousi mäkiosuuden jälkeen (mäkiosuuden 19:s) kahdeksan sijaa. Wille Karhumaa ylsi myös 30 parhaan joukkoon ja oli kilpailun 25. Otto Niittykoski oli lopputuloksissa 37.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu sunnuntaina toisella henkilökohtaisella osakilpailulla HS100-mäestä Gundersen-menetelmällä.

Yhdistetyn maailmancup
Schonach 26.-28.1.2024
Tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa