Wille Karhumaa kipusi kolmanneksi yhdistetyn Continental Cupissa

© Pepe Korteniemi

Yhdistetyn Continental Cup jatkui Lahdessa 75 urheilijan voimin. Mukana kisassa oli kahdeksan suomalaista, joista Wille Karhumaa urheili uran parhaaseen tulokseen ja kipusi upeasti palkintopallille, ollen päivän kolmas. Myös kolme muuta suomalaista nousi pistesijoille.

Karhumaa hyppäsi Lahden HS100-mäessä 91,5 metrisen ja lähti hiihtoon jaetulta 13. sijalta. Samalla sekunnilla, 48 sekuntia johtajaa perässä, ladulle lähti Otto Niittykoski.

”Kyllähän tuntuu hyvältä, että kummankin osuuden jälkeen pääsee tuulettelemaan. Vaikean tämän kauden jälkeen ei ole hirveästi päässyt tuulettamaan”, iloitsi Karhumaa, jolla alkukaudella on ollut vaikeuksia erityisesti mäkiosuudella.

Karhumaa teki paljon töitä ladulla, mutta malttoi säästellä voimia myös loppukirikamppailuun.

”Tasasen vahvaa, kovaa aloitin, kun edessä aloitti porukka kanssa aika kovaa. Tyytyväinen oon siihen, että tein itse myös aika paljon ladulla töitä. Tosi tyytyväinen olen, että lopussa pystyin pelaamaan tuon kolmospaikan itselle”, sanoi Karhumaa.

Wille Karhumaan haastattelu

Otto Niittykoski oli kilpailun 11:s niin ikään uran parhaalla sijoituksella. Polvivammasta kärsinyt ja vasta kolme viikkoa hyppyharjoituksia tehnyt Rasmus Ähtävä oli 17:s ja tammikuun sairastelujen jälkeen kisakuntoa virittelevä Leevi Mutru 27:s.

Suomen nuorten joukkueen valmentaja Antti Kuisma oli nuorten MM-kisojen alla tyytyväinen joukkueensa panokseen. Niittykoski ja Ähtävä mahtuvat vielä nuorten MM-joukkueeseen ikänsä puolesta.

”Kokonaispanos oli hyvä, kun seitsemän urheilijaa oli siinä pisteillä tai lähellä pisteitä. Ja kun huomiselle saadaan vielä rentoutta ja rock’en rollia tuonne mäkeen, niin on mahdollisuus saada vielä parempi joukkuetulos”, sanoi Kuisma kääntäen katseita jo sunnuntaiseen kisaan.

”Willen podium oli tärkeä juttu meille koko joukkueelle, siitä on jo vähän aikaa, kun ollaan palkintojenjaossa oltu mukana”, jatkoi Kuisma.

Antti Kuisman haastattelu

Muista suomalaisista Olli Salmela oli 31:s, Waltteri Karhumaa 33:s, Jesse Pääkkönen 36:s ja Atte Kettunen 52:s.

Norjan Andreas Skoglung juhli voittoa

Voittoon kipusi toisena mäkiosuuden jälkeen ollut vahva hiihtäjä Norjan Andreas Skoglund. Skoglund teki töitä ladulla yksin, mikä oli uutta nuorelle miehelle.

”Minulla oli tosi hyvä päivä, joka alkoi hyvin mäessä toisella sijalla. Hiihto-osuus oli raskas, jonka jouduin hiihtämään pääosin yksin, mihin en ole tottunut. Mutta tosi tyytyväinen on päivän tulokseen”, kertoi voittaja Skoglund, joka ei kilpaile Lahden toisessa osakilpailussa sunnuntaina.

Sunnuntaina Lahdessa on edessä toinen Continental Cupin osakilpailu. Suomen joukkueeseen nousevat nuoret Herman Happonen ja Arsi Tietäväinen, kun Rasmus Ähtävä ja Atte Kettunen eivät kilpaile.

Lisätietoja nettisivuilta ja facebook-tapahtumasta

Tulokset