Vuorela ja Ryytty 23-vuotiaiden vapaan mestarit Puijolla

Vilma Ryytty hiihti U23-mestariksi Puijolla.

IF Minkenin Johannes Vuorela ja Visa Ski Teamin Vilma Ryytty pitivät parasta vauhtia 23-vuotiaiden vapaan normaalimatkoilla nuorten SM-hiihdoissa Kuopiossa. 20-vuotiaiden mestarit olivat Valkeakosken Hakan Sonja Leinamo ja PohtiSkiTeamin Eemil Juntunen. 18-vuotiaissa kultaa juhlivat Puijon Hiihtoseuran Niilo Mäkinen ja Espoon Hiihtoseuran Annu Virtanen, 17-vuotiaissa vastaavasti Teiskon Urheilijoiden Akseli Pitkänen ja Reisjärven Pilkkeen Peppi Leppälä.

Vuorela oli 10 kilometrillä ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Emil Liekari hävisi 28,4 sekuntia.

–  Matka kun on kymppi, tällaisen distanssimiehen pitää lähteä pitämään kovaa vauhtia alusta alkaen. Varmasti oli yksi parhaista hiihdosta tällä kaudella. Loppukautta kohti vire on alkanut nousta, joten olen osannut odottaa, että hyvänä päivänä kaikki on mahdollista. Nyt oli sellainen hyvä päivä, Vuorela sanoi.

Saman ikäsarjan naisten kilpailussa Ryytty jätti seurakaverinsa Siiri Kaijansinkon hopealle 13,2 sekunnin erolla. 

– Lähdin tekemään nousujohtoista hiihtoa. Vikaan mäkeen kova isku, Ryytty sanoi voittoreseptistään.

Ampumahiihtäjänäkin hyvin pärjännyt Leinamo sai käydä 20-vuotiaissa tiukan taiston mestaruudesta, sillä  Tuuli Raunio jäi vain 1,9 sekuntia. Vitonen maistui hänelle matkana.

– Tuntui rankalle, mutta voitto tuntui aivan tosi hyvältä. Pertsan hiihtäminen on niin arvoitus, kaksi päivää sitten kävin hiihtämässä pertsaa ja jalat on vieläkin kipeänä. Menen porukan mukana ja katsotaan mihin se riittää, Leinamo suunnitteli sunnuntain yhteislähtöä.

Sunnuntaina kilpaillaan perinteisellä hiihtotavalla pitkien matkojen yhteislähdöt.

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa ja nuorten SM-hiihtojen Instagramissa. 

Tulokset: Lähtölistat ja tulokset – PUIJON HIIHTOSEURA

Kilpailuista on useammalla kameralla kuvattu livelähetys jokaisena päivänä. Lähetys on katsottavissa ilmaiseksi. Linkit päiväkohtaisiin lähetyksiin: Live Stream – PUIJON HIIHTOSEURA

Lisätietoja tapahtumasta kilpailusivuilta: Nuorten SM-hiihdot – PUIJON HIIHTOSEURA