Vuokatti Ski Team Kainuu ja Pohti SkiTeam juhlivat SM-kultaa pariviesteissä

© Touho Häkkinen

Maastohiihdon SM-kilpailut avattiin perjantaina Tampereella vapaan hiihtotavan pariviesteillä. Aurinkoinen talvipäivä Kaupin stadionin maastossa tarjosi jännittävät kilpailut sekä naisten että miesten osalta. Päivän päätteeksi kultamitaleja juhlivat naisissa Vuokatti Ski Team Kainuu kaksikolla Jasmin Kähärä ja Katri Lylynperä sekä miehissä Pohti SkiTeam kaksikolla Niilo Moilanen ja Joni Mäki.

Kähärä ja Lylynperä olivat tyytyväisiä päivän suoritukseen, sillä kilpailu oli tiukka loppuun asti.

– Oli kyllä tiukka ja jännittävä kisa. Tosi kiva oli hiihtää, sillä tilanteet vaihtui. Yritin kiristää joka kierros vauhtia ja saada eroa Katrille, Kähärä avasi kilpailun jälkeen.

– Täytyy kyllä kiittää paria, joka teki käskystä taktiikan mukaan ja sain etumatkaa ankkuriosuudelle. Loppuratkaisut onneksi kääntyi itselle voitokkaasti, että sain hyvää tilaa ja pystyin meidät nostaa kärkeen, Lylynperä kommentoi.

Naisten pariviestin finaalia väritti Ylöjärven Ryhdin nuori joukkue kaksikolla Elsa Torvinen ja Eevi-Inkeri Tossavainen. Ylöjärven Ryhti sijoittui maalisuoran lopputaistelussa toiseksi. Kolmanneksi sijoittui Vuokatti Ski Team Kainuu kaksikolla Eveliina Piippo ja Vilma Nissinen.

Tulokset

Miehissä Pohti SkiTeam juhli ensimmäistä viestikultaansa kaksikon Niilo Moilasen ja Joni Mäen johdolla.

Miehet kuvailivat kilpailun olleen paikoitellen ruuhkaisa. Siitä huolimatta kaksikko oli tyytyväinen päivän lopputulokseen.

– Karsinta oli vähän tukkoinen, mutta sitten finaaliin vähän parani oma fiilis. Porukassa hiihtämistä oli paljon, ja eroja ei tullut oikeastaan mihinkään suuntaan. Paikoitellen oli aika levotontakin, ja kaikilla oli vielä virtaa finaalivaiheessa, niin vähän sinkoiltiin minne sattuu. Onneksi ei pahempia haavereita sattunut, ja saatiin kulta kotiin, Moilanen summasi päivää.

–  Kulku parani samalla tavalla päivän mittaan. Olihan tuo vähän kuin olisi neljän ruuhkassa ollut, että sai siellä koko ajan hakea omaa paikkaa. Onneksi Niilo toi hyvin viimeiselle osuudelle, niin oli aika mukavakin hiihtää omaa hiihtoa. Hienoa, että saatiin Pohdille ensimmäinen viestikulta SM-kilpailuissa, Mäki säesti.

Miesten kilpailussa toiseksi sijoittui Imatran Urheilijat kaksikolla Olli Ahonen ja Miro Karppanen. Kolmanneksi hiihti Vuokatti Ski Team Kainuu kaksikolla Eero Rantala ja Emil Liekari.

Maastohiihdon SM-kilpailut jatkuvat Tampereella lauantaina vapaan hiihtotavan normaalimatkoilla.

Tulokset
Päivän urheilijakommentit


Hiihdon Suomen Cupin verkkosivut
Hiihdon Suomen Cupin tulosarkisto

Seuraa Hiihdon Suomen Cupia somessa!

#näytönpaikka #hiihdonsuomencup #schiihto