Vuokatti Ski Team Kainuu ja Jämin Jänne juhlivat viestivoittoja Vantaalla

Touho Häkkinen

Hiihdon Suomen Cupin toinen kilpailupäivä Vantaan Hakunilassa tarjosi jännittävät viestihiihdot. Naisten viestin voittoon hiihti Vuokatti Ski Team Kainuu. Miehissä voittajaksi kukitettiin Jämin Jänne. 

Naisten avausosuudella Vuokatti Ski Team Kainuun Eveliina Piippo lähti pitämään reippainta vauhtia. Vauhti yllätti monet, mutta Hämeenlinnan Hiihtoseuran konkari Maija Hakala pystyi lopulta vastaamaan ja toi Hämeenlinnan ensimmäisenä vaihtoon. 

Vuokatti tuli vaihtoon toisena ja Jasmin Kähärä pääsi jahtaamaan Hämeenlinnaa neljän sekunnin erolla. Verryttelyssä Kähärän tunne ei ollut vielä omaan hiihtoon luottavainen.

”Kyllä se irtosi yllättävän hyvin, verkassa tuntui aika huonolle, mutta kisassa ei kuitenkaan painanu jaloissa ja sain tehtyä oman hyvän suorituksen. Pari sekkaa jäi vissiin uupumaan tilatusta aikaerosta, mutta kyllä se Vilma hoiti tuollakin erolla”, kertoi tyytyväinen Kähärä. 

Vilma Nissinen ankkuroi ensimmäistä kertaa joukkueen voittajana maaliin. 

”En ole näitä ankkuriosuuksia kovin montaa kertaa hoitanut ykkösen maaliin. Tilasin tytöiltä ihan reilun eron. Itsellä ei ollut paras päivä tänään, mutta yllättävän hyvin se ero pysyi. Meillä on tasanen joukkue, ja kun kaikki tekee perusvarman hiihdon, niin se riittää”, summasi joukkueen tasaista panosta Nissinen.

Naisten viestin toiseksi hiihti isäntäseura Vantaan Hiihtoseura joukkueella Anni KainulainenRebecca Immonen ja Jasmi Joensuu. Immonen jännitti hiihtoa, mutta iloitsi päästessään hiihtämään viestiä joukkueessa, jolla taistellaan palkintopallisijoista.

”Olen tyytyväinen omaan suoritukseen, sain ehjän hiihdon. Eilen aloitin hieman kovaa, niin maltoin tänään aloittaa hieman rauhallisemmin”, sanoi Immonen.  

Ankkurina hiihtänyt Joensuu taisteli noin 20 sekuntia aikaeroa kiinni voittajajoukkueeseen omalla osuudellaan. 

”Oli tosi kivaa hiihtää, kaikki teki varmasti maksimisuorituksen. Hienosti hiihdettiin joukkueena, mutta oli myös kova joukkue vastassa”, analysoi joukkueen kakkossijaa Joensuu. 

Jämin Jänne jälleen vahvin miesten viestissä

Miesten viestin voittoa juhli Jämin Jänne. Avausosuuden hiihti jo legendaariseksi avaajaksi nimetty Aku NikanderMarkus Vuorela pääsi kahdeksannelta sijalta matkaan ja nosti Jämin toisella osuudella toiseksi lähelle johtanutta Pohti SkiTeamia. 

”Aku on meidän varma avaaja ja tulee aina freelancerina meille hommiin. Oma hiihto kulki hyvin ja yritin tehdä eroa Imatraan, meillä on tiukkaa tässä viesticupissa niiden kanssa”, pohti Vuorela.

Vuorelan mukaan kurvit eivät olleet tänään hänen vahvuusaluettaan. Jäisellä ladulla myös ankkurina hiihtänyt Lauri Lepistö oli vaikeuksissa. 

”Peli oli onneksi jo pelattu, eli ei oikeestaan tarvinnut muuta kuin pysyä pystyssä. Mutta hetken päästä sitten olinkin jo katollaan”, hymyili Lepistö ja jatkoi: 

”En ole varmaan ankkurina ollut voittamassa viestiä, niin oli kyllä hienoa tulla maaliin”, iloitsi Lepistö.

Toiselle sijalle miesten viestissä hiihti Pohti SkiTeamin joukkue Heikki KorpelaJoel Ikonen ja Juuso Mäkelä

Kolmas sija meni Vuokatti Ski Team Kainuun kolmikolle Topi KuorelahtiTino Tiilikainen ja Emil Liekari. Vuonna 2018 Vöyrillä edellisen kerran palkintopallilla ollut seurajoukkue iloitsi rajusti, kun kolmas sija varmistui ankkurina hiihtäneen Liekarin tullessa maaliin. 

”Kyllä se viestipäivä sytyttää, ei ole montaa viestiä itsellä hiihdettynä”, mietti avaajana hiihtänyt Kuorelahti ilon syitä. 

Liekari analysoi joukkueen kokonaispanoksen tiistaita paremmaksi jokaisen urheilijan kohdalla. 

”Kaikilla meillä tuntui hyvälle, meillä kaikilla oli hyvä suksi ja ehjä suoritus verrattuna eiliseen. Koko joukkue petrasi, ja yhdessä kun onnistuttiin, niin lopputulos on tämmöinen. Tätä se joukkueurheilu on”, summasi iloinen Liekari. 

Hiihdon Suomen Cup jatkuu seuraavan kerran Rukalla maalikuun lopussa 26.-27.3.2022.

Tulokset I naisten viesti I miesten viesti
Pistetilanteet I naiset I miehet

Palkintopallille hiihtäneiden joukkueiden haastattelut @schiihto -twittertilillä