Vuokatti Ski Team ja Pohti Ski Team viestimestaruuksiin Äänekosken SM-hiihdoissa

© Touho Häkkinen

Äänekosken SM-hiihdot huipentuivat sunnuntaina naisten ja miesten viestikilpailuilla. Suomen mestaruuksiin hiihtivät Vuokatti Ski Team Kainuu ja Pohti Ski Team. Pohti Ski Teamille kyseessä oli historian ensimmäinen viestikulta.

Naisten 3×5 kilometrin kilpailun mestaruusjoukkueen muodostivat Katri LylynperäJasmin Kähärä ja Vilma Nissinen. Kisan ratkaisuhetket nähtiin ankkuriosuudella, kun Nissinen pystyi tiputtamaan Ikaalisten Urheilijoiden Hilla Niemelän radan nousupätkällä. Nissisellä oli aikaa tuulettaa SM-kultaa loppusuoralla ja Vuokatti Ski Team vei voiton 10 sekunnin voittomarginaalilla. 

– Sovittiin Hillan kanssa jo vaihtoalueella, ettei jäädä odottelemaan takana tulevia ja lähdimme heti alusta lähtien pitämään vauhtia. Olin varautunut siihen, että menee kirihommiksi, mutta sainkin pudotettua (Hillan) jo siihen nousuun. Nyt on todella hyvä fiilis, kommentoi kultajoukkueen ankkuri.

Niemelän jäädessä Nissisen kyydistä, hiihtivät takaa tulleet Vantaan Hiihtoseuran ja Kainuun Hiihtoseuran ankkurit, Jasmi Joensuu ja Anne Kyllönen, hänet kiinni. Niemelä ratkaisi joukkueelleen hopean kovalla loppukirillä, kukistaen maalisuoralla niin Joensuun kuin Kyllösenkin. 

– Loppukiritaiston voittaminen on aina hienoa, etenkin viestissä. Oli kiva päästä näyttämään sitä (kiriä) ihan näin tositoimissa, Niemelä sanoi.

Ikaalisten Urheilijoiden joukkueessa hiihtivät Niemelän lisäksi Katariina Lonka ja Krista Pärmäkoski. Pronssia kilpailussa otti Joensuun ankkuroima Vantaan Hiihtoseura, jonka joukkueessa hiihtivät Joensuun lisäksi Anni Kainulainen ja Eeva Haasanen.

Tulokset 
Naisten viesticupin kokonaistilanne

Pohti Ski Team juhli historian ensimmäistä viestikultaansa miesten 4×10 kilometrin kilpailussa. Historiallista Suomen mestaruutta pääsivät juhlistamaan Juuso HaaralaJuuso MäkeläJoel Ikonen ja Joni Mäki. SM-kullasta käytiin kova taistelu Pohdin ja Jämin Jänteen kesken. Kultajoukkueen ankkurina hiihtänyt Mäki teki iskunsa noin 1,5 kilometriä ennen maalia ja ankkuroi joukkueensa viestikultaan.

– On tätä voittoa metsästetty pitkään, monta vuottahan tätä on haettu. Tiesin ensimmäisellä kierroksella, että pystyn tämän viemään, kommentoi Mäki.

Ennakkosuosikkina kilpailuun lähtenyt Jämin Jänne joutui tyytymään hopeamitaliin. Joukkueen muodostivat Niko HusuRistomatti HakolaMarkus Vuorela ja Lauri Lepistö. Imatran Urheilijat (Olli AhonenVille AhonenRemi Lindholm ja Miro Karppanen) hiihti pronssille.

Tulokset
Miesten viesticupin kokonaistilanne