Vuokatin Aateli Race viettää 20-vuotisjuhlavuottaan – kesäkilpailun ympärille rakentunut Vuokatin Huippu-urheiluviikko järjestetään ensimmäistä kertaa

Kuva: Touho Häkkinen

Juhannuksen jälkeisellä viikolla 25.–26.6. järjestettävä, jo perinteeksi muodostunut Vuokatin Aateli Race kokoaa hiihdon ykköstähdet haastajineen Vuokattiin kilpailemaan rullahiihdossa ja maastojuoksussa. Kesäkilpailun osanottajalista on jälleen kovatasoinen, joten odotettavissa on jälleen jännittävä kilpailukokonaisuus. 

20-vuotisjuhlavuottaan viettävä kilpailukokonaisuus vetää mukaansa vuosittain Suomen hiihdon kärkinimet ja se on monelle urheilijalle tärkeä kesäkunnon mittari.

– 20 vuotta on tapahtumalle kuin tapahtumalle kunnioitettava matka. Kova osallistujalista lämmittää tietysti aina. Koen, että urheilijat arvostavat tapahtumaa ja sen järjestämistä. Iso kiitos kaikille vuosien saatossa mukana olleille yhteistyötahoille ja talkooväelle, kommentoi kilpailunjohtaja Hannu Koivusalo.

Naisten sarjaan on ilmoittautunut 51 urheilijaa, miesten listoilla on 91 nimeä. Ilmoittautuneiden joukossa on useita Suomen kärkihiihtäjiä, kuten Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Jasmi Joensuu sekä Iivo Niskanen, Remi Lindholm ja Niko Anttola. Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen lähtevät tämän vuoden kilpailuun puolustamaan viime vuoden voittojaan. Niskanen hakee Aateli Racesta peräti seitsemättä peräkkäistä voittoaan.

Vuokatin Aateli Racen lisäksi Vuokatissa kilpaillaan tiistaina 25.6. Junior Aateli Race. 

Ilmoittautuneet

Kisasivut

Vuokatin Huippu-urheiluviikko kokoaa urheiluyhteisön Vuokattiin 25.–28.6.

Perinteikäs Vuokatin Aateli Race on saanut ympärilleen ansaitsemansa tapahtumakokonaisuuden, kun ensimmäistä kertaa järjestettävä Vuokatin Huippu-urheiluviikko kokoaa urheiluyhteisön Vuokattiin 25.–28.6. Tapahtuman ohjelmakokonaisuus muodostuu seminaarikokonaisuudesta, huippu-urheilu- ja liikuntatapahtumista sekä Hyvinvointi ja Liikuntateknologia 2024 -messuista. 

Urheiluviikon seminaarikokonaisuus tarjoilee huippuammattilaisten puheenvuoroja ja paneelikeskusteluja urheilun ja liikunnan eri teemojen ympäriltä. Seminaariohjelma on maksuton ja kaikille avoin. 
Tutustu tapahtumakokonaisuuteen osoitteessa vuokatinurheiluviikko.fi