Vilho Palosaari otti uransa ensimmäiset maailmancup-pisteet Garmisch-Partenkirchenissa – Jenny Rautionaho 24:s Ljubnossa

© Nordic Focus

Keski-Euroopan mäkiviikko jatkui uudenvuodenpäivänä Saksan Garmisch-Partenkirchenissa. Vilho Palosaari otti kilpailussa uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet. Palosaari oli 26:s.

Palosaari hyppäsi ensimmäisen kierroksen Knock out -formaatissa Norjan Kristoffer Eriksen Sundalia vastaan. Kaksikko hyppäsi samoille metrilukemille (125 metriä), mutta norjalainen voitti kamppailun kolmella pisteellä. Palosaari pääsi kuitenkin toiselle kierrokselle Lucky Loser -listan kautta. Palosaari jatkoi tasaisen varmoja otteitaan myös toisella kierroksella ja hyppäsi 125,5 metriä.

18-vuotias suomalaisurheilija oli tyytyväinen tasaiseen suorittamiseensa.

– Kisahypyt olivat ihan perus vetoja, samanlaisia mitä on esimerkiksi treeneissä hypännyt. Ei mitään erikoista, omaa tasoa. Voin olla tyytyväinen omiin suorituksiin mäkiviikolla, fiilikset tässä kohtaa oikein hyvät ja positiiviset, kommentoi Palosaari heti kilpailun jälkeen.

Antti Aalto oli kilpailun 33:s. Mäkiviikko jatkuu tiistaina Itävallan Innsbruckissa. Suomen joukkue jatkaa Innsbruckissa kolmikolla Aalto, Kytösaho, Palosaari.

Tulokset

Jenny Rautionaho 24:s Silvester Tournamentin päätöskilpailussa

Mäkihypyn Silvester Tournamentin päätöskilpailu hypättiin tänään Ljubnossa. Kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Jenny Rautionaho, joka oli 24:s. Julia Kykkänen oli tuloslistalle heti seuraavana ja oli 25:s.

Rautionahon kilpailuhypyt kantoivat tasaisesti 79 ja 79,5 metriä.

– Vähän on ollut hakemista pari päivää, mutta kiva, että näin uutena vuotena aloitettiin pisteillä. Jokainen piste on tervetullut. Silvester Tournament on ihan kiva kokonaisuus. Toki aika pienistä mäistä hypätään ja ne eivät ole omia suosikkeja. Kiva, että myös naisille on tällainen kiertue, kommentoi Rautionaho.

Tulokset

Naisten maailmancup-kiertue siirtyy Japaniin Sapporoon ja Zaoon. Rautionaho ja Julia Kykkänen jatkavat Japanin osakilpailuissa.

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa