Verneri Poikonen 12:s Falunin sprinteissä – Jasmin Kähärä 16:s

© NordicFocus.

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Ruotsin Falunissa käydyillä vapaan hiihtotavan sprinteillä. Verneri Poikonen vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta ja otti samalla suomalaismiesten ensimmäisen välieräpaikan tällä kaudella. Poikonen oli lopulta kilpailun 12. Niilo Moilanen oli 25. ja Verneri Suhonen 30. Miesten kilpailun voittoon hiihti tutusti Norjan Johannes Hösflot Kläbo. Suomalaisnaisista erävaiheisiin ylsivät Jasmin Kähärä ja Kerttu Niskanen. Kähärä oli tänään 16. ja Niskanen 21. Naisten kilpailun voittaja oli Norjan Kristine Stavås Skistad.

Vasta kuudenteen maailmancupin osakilpailuunsa startanneella Verneri Poikosella oli tänään onnistunut päivä.

– Tämä päivä lähti aika nihkeästi aika-ajoissa käyntiin ja siinä oltiin jo aika likellä tippumista erävaiheista. Mutta oli hyvä huomata, että huonompanankin päivänä aika-ajon taso riitti jatkoon. Siitä sattui ihan hyvä vauhdinpitoerä siihen omaan alkuerään ja olin tietoinen siitä, että olen ihan kelpo laskija ja pystyn hyödyntämään mutkat hyvin. Pääsin sieltä sitten ihan hyvällä lingolla viimeiseltä sijalta kolmen ensimmäisen mukaan ja oli kyllä hyvän tuntuinen erä muutenkin. Pystyin aika hapokkaalla radalla kestämään tuollaista vauhdinpitoa ja siitä sitten semifinaalipaikalla palkittiin. Oli tarkoitus lähteä vähän kyttäilemään ja säästämään energiaa siihen semifinaalin alkuun, kun tiesin, että omat vahvuudet löytyvät lopusta. Se meni vähän kyttäilyeräksi. Luin pikkaisen väärin laskuun lähdön ja jouduin jo ennen sitä mutkaa nostamaan selkää pystyyn, enkä ihan samanlaisella lingolla päässyt nostamaan sijoja enää semifinaalissa, mutta oli kyllä kokonaisuutena helkkarin siisti päivä, iloitsi Poikonen.

Jasmin Kähärä kehui myös tänään onnistunutta huoltotiimiä.

– Tänään oli terävän tuntuista jalkaa nousuihin. Suksi oli myös ihan älyttömän liukas. Sillä olisi pystynyt taistelemaan ihan huippusijoista, mutta vähän ajauduin erissä ahtaisiin paikkoihin, eikä lopussa löytynyt riittävää loppukiriä. Ei tullut sitä välieräpaikkaa, mutta lähdetään tavoittelemaan sitä Tallinnasta tiistaina, kertoi Kähärä.

Miesten kilpailussa Wiljam Mattila (54.), Lauri Vuorinen (56.) ja Emil Liekari (62.) eivät tänään yltäneet karsinnoista erävaiheisiin. Naisten kilpailussa Anni Alakoski oli harmillisesti ensimmäinen erävaiheista karsiutuja. Hänen sijoituksensa oli 31. Myöskin Tiia Olkkonen (43.) ja Eevi-Inkeri Tossavainen (48.) karsiutuivat erävaiheista.

Miesten kilpailun tulokset
Verneri Poikosen kommentit

Naisten kilpailun tulokset
Jasmin Kähärän kommentit

Falun 17.-19.3.2023