Vauhdikas sprinttipäivä takana Trondheimissa – Jasmin Kähärä parhaana suomalaisena 12:s

© NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui perjantaina Norjan Trondheimissa. Viikonlopun ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa oli vapaan hiihtotavan sprintit. Päivän paras suomalainen oli Jasmin Kähärä, joka oli naisten kilpailun 12:s. Miesten kilpailun parhaasta sijoituksesta vastasi Joni Mäki, joka oli kilpailun 25:s.

Kähärä kaatui välierässään, mutta hän oli silti tyytyväinen päivän vireeseensä.

– Kauden ensimmäinen vapaa sprintti takana. Ihan hyvin lähti päivä käyntiin, semmoinen perusvarma karsinta kymppisakin tuntumaan. Ihan reipasta vauhtia pääsi alkuerässä hiihtämään, ja sen myötä riitti aika välieriin, jonne vapaan sprintissä itselläni aina tavoitteena on päästä. Välierässä oli kovia ruotsalaisia vastassa, ja olisin halunnut siinä päästä mittelemään kunnolla, mutta ekan mäen jälkeen suksi haukkasi ja mentiin ympäri. En siinä sen pahemmin onneksi loukannut itseäni, joten otetaan päivästä positiiviset signaalit mukaan, Kähärä summasi päiväänsä.

Kaikki suomalaisnaiset nähtiin erävaiheissa. Kerttu Niskanen oli kilpailun 16:s, Jasmi Joensuu 17:s, Tiia Olkkonen 21:s, Hilla Niemelä 24:s ja Katri Lylynperä 29:s.

Naisten tulokset

Miesten kilpailussa suomalaismiehistä erävaiheissa nähtiin ainoastaan Joni Mäki.

– Karsinnasta mentiin jatkoon, vaikka tiukkaa teki. Ei aivan lähtenyt kulkemaan niin kuin odotin. Eriin kuitenkin parannettiin ja suksikin vähän parani, joten erähiihto oli jo ihan ok menoa. Hyvää positiviista signaalia ja infoa seuraavan vuoden arvokisaladuista, se oli päivän anti, kommentoi Mäki.

Lauri Vuorinen jäi niukasti ulos erävaiheista ja oli kilpailun 31:s. Niilo Moilanen oli kilpailun 38:s, Verneri Poikonen 39:s, Verneri Suhonen 46:s ja Olli Ahonen 60:s.

Miesten tulokset

Skandinavia Cupin ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa myös sprinttipäivä

Maastohiihdon Skandinavia Cup käynnistyi perjantaina Vuokatissa vapaan hiihtotavan sprinteillä. Suomalaisittain päivä alkoi lupaavasti, kun Emil Liekari voitti miesten sprinttikarsinnan ja Anni Alakoski oli naisten karsinnan toinen. Lopputuloksissa miesten kilpailun parhaasta suomalaissijoistuksesta vastasi kuitenkin WIljam Mattila, joka oli kilpailun 8:s. Naisten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi puolestaan Vilma Ryytty, joka jäi niukasti palkintokorokesijasta ollen kilpailun 4:s.

– Tänään kulki tosi hyvin ja yllättävän hyvin sprintissä itselleni. Alkuverkassa tuntui tosi kevyeltä jalka, joten ajattelin, että tänään voi kulkea ihan hyvin. Aika-ajo lähti jo tosi hyvin liikkeelle, ja vauhti vain parani loppua kohti, summasi Ryytty.

Miesten kilpailun voitti Norjan David Thorvik ja naisten kilpailun Ruotsin Moa Hansson.

Skandinavia Cup jatkuu Vuokatissa lauantaina kymmenen kilometrin väliaikalähtökilpailuilla perinteisellä hiihtotavalla.

Naisten tulokset
Miesten tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa