Vauhdikas sprinttipäivä Gomsissa takana – Joni Mäki ja Jasmin Kähärä kymmenen parhaan joukossa

© Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui Sveitsin Gomsissa lauantaina vapaan hiihtotavan sprinteillä. Naisten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Jasmin Kähärä, joka oli kilpailun kymmenes. Sijoitus oli Kähärälle kauden paras. Muista suomalaisista Jasmi Joensuu nähtiin myös erävaiheessa, mutta harmittava kaatuminen jätti hänet lopputuloksissa sijalle 28.

Jasmin Kähärä antoi päivälle positiivisen arvosanan, vaikka alkuerä tuntuikin tahmealta.

– Karsinta oli tänään aika vaikea, varmaan huonoimpia vapaan sprintin karsintoja pariin vuoteen. Onneksi se kuitenkin riitti jatkoon, ja erään vaihdettiin suksea. Sain jalat vertymään sen verran hyvin, että hiihto tuntui selkeästi paremmalta alkuerässä ja siitä suora jatkopaikka. Siinä saavutettiin ainakin se minimitavoite tälle päivälle. Välierässä koitin pysyä mukana mahdollisimman pitkään, mutta ei ihan loppuun asti kantanut vielä, kommentoi Kähärä.

Kerttu Niskanen oli kilpailun 32., Johanna Matintalo 36., Krista Pärmäkoski 38. ja Tiia Olkkonen 42.

Naisten kilpailun tulokset

Miesten kilpailussa päivän parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Joni Mäki. Mäki ylsi Kähärän tavoin välieriin asti ja oli lopputuloksissa kahdeksas. Sijoitus oli myös Mäelle tähänastisesti kauden paras.

– Koko päivä aika vahvaa ja tasaista menoa. Karsinta ok, alkuerä hyvä ja välierä ”semiok” suoritus. Ihan plusmerkkinen päivä ja viikonloppu viikonlopulta parannetaan tasoa. Koitetaan pitää kurssi oikeana, summasi Mäki.

Myös Lauri Vuorinen ja Niilo Moilanen nähtiin erävaiheessa. Vuorinen oli lopputuloksissa 23. ja Moilanen 28. Muista suomalaisista Emil Liekari jäi niukasti karsintaan ja oli kilpailun 34., Juuso Haarala oli 44. ja Wiljam Mattila 56.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu sunnuntaina vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailuilla.

Miesten kilpailun tulokset

Maastohiihdon maailmancup
Goms 26.-28.1.2024
Urheilijakommentit SoundCloudissa