Vapaan hiihtotavan väliaikalähdöt olivat Krista Pärmäkosken ja Iivo Niskasen näytöstä

© Touho Häkkinen

Maastohiihdon maailmancup jatkui Rukalla 15 ja 30 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla. Päivän voittajista ei ollut epäselvyyttä, kun Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen veivät päivän voitot suvereenisti nimiinsä.

Pärmäkoski vei naisten kilpailun voiton lähes 55 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Kerttu Niskaseen. Kolmanneksi kilpailussa hiihti Eveliina Piippo

Pärmäkoski lähti sunnuntain kilpailuun hieman mietteliäänä.

– Yllättävän hyvä päivä sitten lopulta oli, aika vaikea valmistautuminen oli henkisesti, kun eilinen viestikin jäi välistä. Lähdin tekemään tasaista, hyvää suoritusta. En päästänyt tänään itseäni helpolla. Rankka oli latu, eikä hidas keli päästänyt helpolla, kertasi Pärmäkoski.

Kolmanneksi hiihtänyt Piippo ylsi asettamaansa tavoitteeseen.

– Eilen sanoin, että vähintään kolmas pitää olla. Hyvin taistelin koko matkan. On mukavaa, että saa hyvän kisan tähän kauden loppupuolelle, pohti Piippo.

Miesten 30 kilometrin kilpailun oli Iivo Niskasen ylivoimaa. Niskanen vei kilpailun voiton minuutin ja 50 minuutin marginaalilla. Toiseksi kilpailussa sijoittui nousujohteisen hiihdon tehnyt Remi Lindholm ja kolmanneksi hiihti Lauri Lepistö

– Tasaisesti tuli eroa, viimeisellä kierroksella pystyi jo vähän säästelemään Rovaniemen SM-kisoja silmällä pitäen. 30 kilometriä on kuitenkin sellainen matka, että pitää hiihtää loppuun saakka. Kivaa, että myös Suomen Cupissa saadaan pidempiä lenkkejä käyttöön, kommentoi Niskanen viitaten päivän kisalatuun.

Lauri Lepistö nappasi kolmannella sijallaan myös Suomen Cupin kokonaiskilpailun ykköspaikan nimiinsä. Eroa toisena olevaan Joni Mäkeen on neljä pistettä.

– Ihan hyvä kilpailu, tasaisesti yritin vetää. Mukava saada keltaista päälle, varmasti tulee vielä tiukka kilpailu cupin voitosta, pohti Lepistö.