Vantaan Hiihtoseura ja Imatran Urheilijat pariviestien voittoihin Imatralla

SHL / Touho Häkkinen

Hiihdon SM-kisat avattiin vapaan tyylin pariviesteillä Imatran Ukonniemessä perjantaina. Reippaassa pakkaskelissä hiihdetyissä viesteissä joukkueet pistettiin koville Imatran kovissa nousuissa. Päivän päätteeksi kultamitaleja juhlivat Vantaan Hiihtoseura kaksikolla Anni Kainulainen ja Jasmi Joensuu sekä kotijoukkue Imatran Urheilijoiden Olli Ahonen ja Miro Karppanen.

Naisten pariviestin finaalia väritti Kontiolahden Urheilijoiden kokemusta ja nuoruutta huokunut joukkue Kaisa Mäkäräinen ja Inka Hämäläinen. Mäkäräinen pisti kilpailun alussa vauhdin niin reippaaksi, että Vantaan Kainulainen sai muistuttaa itseään hiihtämään omaa hiihtoa. 

”Kyllä mä ajattelin, että pitää omaa vauhtia mennä, mutta oli aika siinä rajoilla. Piti vain nousuihin vähän passata, kun ne on mulle se vaikein kohta ja Kaisalle ja Evelle taas paras kohta. Tiukkaa vauhtia alusta asti hiihdettiin”, analysoi Suomen mestaruudesta iloinen Kainulainen. 

Jasmi Joensuu taisteli ankkurina Vuokatti Ski Team Kainuun Jasmin Kähärää vastaan, jonka kanssa kolkutteli maailmancupissa palkintopallia joulukuussa. Kilpailutauon jälkeen Joensuu oli tyytyväinen vauhtiinsa. 

”Irtosi kyllä ihan nätisti tänään. Oli tarkkaan mietitty, että missä lähden ja oon kyllä tosi tyytyväinen. Tämä oli hyvä avaus huomista ajatellen, intoa riittää tosi paljon, kiva päästä kisaamaan”, kertoi Joensuu, joka hiihtää Imatralla kaikki kilpailumatkat. 

SM-hopealle hiihti Vuokatti Ski Team Kainuun kaksikko Eveliina Piippo ja Jasmin Kähärä ja pronssille Kainuun Hiihtoseuran Johanna Ukkola ja Anni Alakoski.

Pariviestin tulokset I naiset

Imatran Urheilijat hallitsivat kotiladun

Olli Ahonen ja Miro Karppanen hallitsivat upeasti Ukonniemen kotiladut ja taistelivat Suomen mestaruuteen. Imatran Urheilijoiden vahva kausi, joka alkoi Vuokatin Suomen Cupista, jatkuen Remi Lindholmin ja Ville Ahosen kansainvälisin näytöin sai näin jatkoa Suomen mestaruuden muodossa. 

Ahonen kertoi tiimihengen kasvattamisen alkaneen viime keväänä. 

”Meillä oli heti keväällä kick-off-leiri Imatralla ja siitä lähti kausi liikkeelle. Sen jälkeen on leireilty vähän missäkin, mutta meillä on hyvä yhteishenki”, kertoi Ahonen. 

Myös veljen Ville Ahosen maailmancupin pisteet Tour de Skillä ja Remi Lindholmin hyvät hiihdot ovat kasvattaneet halua menestyä.

”Hieno on ollut seurata, mutta kyllä se on samalla omaa nälkää kasvattanut”, sanoi Olli Ahonen.

Pakkaskeli teki ladun nihkeäksi ja sai kisaradan yllätävän vaativaksi. Karppasen tavoitteena oli pitää ankkuriosuudella saavutettu piikkipaikka maaliin saakka. Maalisuoralla ei juuri mitään ollut mielessä. 

”Ei siinä hirveesti miettinyt mitään, oli niin hapoilla. Koitti vaan pitää Jonin takana ja ylittää maaliviivan ensimmäisenä”, naurahti Karppanen, joka on viimeiset vuodet asunut ja harjoitellut Vuokatissa. 

SM-hopealle kurotti Pohti SkiTeamin ykkösjoukkue Juuso Haarala ja Joni Mäki. Pohdilla oli vahva joukkuepanos, kun finaalissa hiihti peräti kolme seuran joukkuetta. 

Pronssia Imatralla sai Kuusamon Erä-Veikot joukkueella Juuso Tossavainen ja Niko Husu

”Aivan mahtavalta tuntuu. Ei kumpikaan uskaltanut aamulla puhua, mutta tiedettiin se molemmat, että mitaliin on mahdollisuus. Ajatus oli, että ekat vedot pitää päästä helpolla, että vikalla ratkotaan sitten sijoitukset”, kertoi Husu taktiikasta.

Pariviestin tulokset I miehet

Lauantaina Imatralla hiihdetään perinteisen normaalimatkat. Naisten 10 kilometriä alkaa klo 10:00 ja miesten 15 kilometriä klo 11:40.

TOP3-joukkueiden haastattelut löytyvät SoundCloud -palvelusta