Vantaa on valmis Suomen Cupiin – Olympiaurheilijat viimeistelevät kuntoaan Hakunilan kisaladuilla

© Touho Häkkinen

Vajaa viikko on kulunut Imatran SM-hiihdoista ja pian hiihdetään jälleen Suomen Cupia, nyt Vantaan Hakunilassa. Iltakilpailut 18.–19. tammikuuta tarjoavat reipasta vauhtia ja runsaasti jännitettävää, kun osa olympiajoukkueeseen valituista hiihtäjistä hakee vielä kisastartteja maailmancupien peruutusten myötä. Paikallisesti suurin mielenkiinto kohdistuu Imatran pariviestin kultajoukkueeseen Vantaan Hiihtoseuran Anni Kainulaiseen ja Jasmi Joensuuhun. 

Suomen Cupin iltakilpailuihin Vantaalle on ilmoittautunut lähes 150 urheilijaa ja starttiviiksellä nähdään myös olympiajoukkueeseen valittuja hiihtäjiä. Vantaan Suomen Cup onkin viimeinen kova maastohiihtokisa ennen Pekingiä. 

”Todella jännittävät kisat on tulossa Vantaalle. Radat ovat nopeat ja jatkuvasti työtä vaativat, siksi myös urheilijat joutuvat koville. Vantaalla nähdään olympiapaikan varmistaneita hiihtäjiä ja tietysti Vantaan Hiihtoseuran omia huippuhiihtäjiä, joista Jasmi ja Anni nappasivat monta mitalia Imatran SM-kisoista”, iloitsee Vantaan Hiihtoseuran toiminnanjohtaja Satu Kalajainen. 

Naisissa Vantaan kaksikkoa haastavat Jasmin Kähärä, Eveliina Piippo, Vilma Nissinen ja Riitta-Liisa Roponen. Jännittävän illan henkilökohtaisilla vapaan matkoilla takaavat myös Lauri Vuorinen, Joni Mäki ja Perttu Hyvärinen sekä laaja joukko Imatralla kovia otteita esittäneet miehet monen SM-mitalistin johdolla.

Kotimaan hiihtokalenterissa on käynnissä tiivis arvokisojen ja kotimaan näytönpaikkojen sarja. Parasta aikaa Keuruulla hiihdetään nuorten SM-mitaleista ja myös Keuruulta saavutaan Vantaalle mitalit kaulassa haastamaan yleisen sarjan kärkiurheilijoita. 

Hiihdon Suomen Cupin kilpailunjohtaja Hannu Koivusalo kiittää Vantaan organisaatiota erinomaisesta työstä, jota moneen vapaaehtoiseen nojaava organisaatio on jälleen tehnyt. 

”Vantaalla nähdään jälleen kisat, joiden areena on erinomaisessa kunnossa. Paikallinen henki niin talkooväessä kuin myös urheilijajoukossa on vahvaa ja kunnioitettavaa. Suuri kiitos sekä hiihtoseuralle että Vantaan kaupungille, että jälleen haastavana aikana saamme nauttia huippuhiihdosta pääkaupunkiseudulla”, sanoo Koivusalo, joka yli 10 vuoden aikana on kokenut Suomen Cupin kanssa lähes kaikki mahdolliset haasteet. 

Vantaan Suomen Cup televisioidaan Ylen kanavilla ja Viaplay -suoratoistopalvelussa. 

Lähtolistat
Väliaikalähdöt naiset 5km & miehet 10km I Viestit, naiset & miehet

Kilpailuohjelma

Tiistai 18.1.
18:00 Kilpailun avaus: Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala
18:10 Naiset 5km, V (2 x 2,5 km)
19:00 Miehet 10km, V (4 x 2,5 km)

Keskiviikko 19.1. 
18:10 Naiset Viesti, V, 3 x 5 km
19:15 Miehet Viesti, V, 3 × 7,5 km