Valkeakosken nuorten SM-hiihdot starttasivat parisprinteillä – haastava rata tarjosi myös jännitystä!

N16-sarja – kuva Sanna Lahtinen-Mäkelä

Valkeakosken nuorten SM-hiihdot starttasivat perjantaina 10.3. parisprinteillä. Parisprintit kisattiin perinteisellä hiihtotavalla 16-, 18- ja 20-vuotiaiden sarjoissa.

Naisten N16-sarjan jännittävässä kisassa voiton vei loppusuoralla Joensuun Katajan Nella ja Iiris Voutilainen. Toiseksi itsensä taisteli Savonlinnan Hiihtoseura kokoonpanolla Ella-Sofia Kaiponen ja Siiri Lindholm jääden voittajalle vain hieman alle kaksi sekuntia. Kolmannen sijan nappasi Tampereen Pyrinnön kaksikko Ilona Mäkelä ja Emilia Helmi.

– Viimeisellä kierroksella kaaduin ja tuli hapot jalkoihin. Meinasin jo luovuttaa, kun näin, että Siiri [Lindholm] menee niin paljon edellä. Jostain sain vielä voimia loppuun ja se onneksi riitti, kertoi ankkuri Iiris Voutilainen.

Miesten N16-sarjassa voittoa juhlistivat IF Minkenin Sander Wikblom ja Topias Vuorela. Hopealle nousivat Äänekosken Huiman Kasper Kuorinki ja Kalle Tossavainen sekä pronssille Ski Jyväskylän joukkueen Elias Ruokostenpohja ja Valtteri Kinnunen.

– Kisa meni hyvin, taktiikka oli onnistunut! Rauhassa aloitettiin ja loppuun kiihtyi, kertasi Topias Vuorela.

M16-sarja – kuva Sanna Lahtinen-Mäkelä

Naisten N18-sarjassa SM-kultamitalin kaulaansa saivat Espoon Hiihtoseuran Selene Rossi ja Silva Kemppi, jotka vahvistivat voittonsa vahvalla minuutin erolla toiseksi tulleisiin IF Minkenin Wilma Hjerpeen ja Signe Jakobssoniin. Pronssille itsensä hiihtivät Seinäjoen Hiihtoseuran Aida Koivisto ja Sini Hietamäki.

– Päivä sujui hyvin. Ei tullut onneksi mitään haavereita. Oli aika hallittu veto – yritettiin vetää varmasti tasaista vauhtia, kertasivat Rossi ja Kemppi.

N18-sarja – kuva Sanna Lahtinen-Mäkelä

Miesten M18-sarjassa voiton vei Pakilan Vedon joukkue Eino Haara ja Juho Länsiluoto. Hopealle hiihtivät Hollolan Urheilijat -46 Roni-Eemil Norrbacka ja Leevi Passila sekä pronssille Teiskon Urheilijoiden Akseli Pitkänen ja Johannes Alarotu.

– Kisa ei tuntunut hirveän raskaalta. Yritin pitää tasaista vauhtia koko matkan, totesi ankkurina hiihtänyt Länsiluoto.

– Mulla tuntui kyllä raskaalta ja rata oli todella raskas, mutta sain pidettyä muut takana. Juho pääsi sitten lähtemään hyvistä asemista, kuvaili Haara.

M18-sarja – kuva Sanna Lahtinen-Mäkelä

Naisten N20-sarjassa kultaa juhlivat Ylöjärven Ryhdin Emmi Henriksson ja Elsa Torvinen. Hopeaa nappasivat Espoon Hiihtoseuran Pinja Aaltonen ja Annu Virtanen sekä pronssia SkiTeam 105 Ilana Onnela ja Nora Kytäjä.

– Tänään oli hyvä päivä ja hyvä kisa! Ja menihän ihan suunnitelmien mukaan, totesivat Henriksson ja Torvinen.

N20-sarja – kuva Sanna Lahtinen-Mäkelä

Ensimmäisen kisapäivän päätti miesten M20-sarja. Tiukassa kilpailussa taisteltiin loppuun asti mitalisijoista. Voittoa tällä kertaa juhlivat Espoon Hiihtoseuran Leevi Tarjanne ja Topias Kemppi. Hopealle nousi mahtavasti maalisuoralla Liperin Hiihtoseuran Pauli Vuorma ja Juuso Varis sekä pronssille Puijon Hiihtoseuran Jalmari Bergqvist ja Nuutti Mäkinen.

– Kisa meni hyvin, kun kerran voittokin tuli. Siihen täytyy olla tyytyväinen. Tämä oli hieman epätyypillinen sprinttirata – paljon haarakäyntiä, totesi Kemppi.

– Aina kun lähdetään viivalle näin kovan kaverin [Kemppi] kanssa, niin voitto on tavoitteena. Vähän kyllä yllätys, mutta todella tyytyväinen olen. Onneksi oli tämä uuden tyyppinen karsinta – jos tuo ylämäki olisi pitänyt mennä kuusi kertaa, niin olisi voinut olla rankempaa, naurahti Tarjanne.

M20-sarja – kuva Sanna Lahtinen-Mäkelä

Nuorten SM-hiihdot jatkuvat huomenna lauantaina perinteisen väliaikalähdöillä.

Parisprintti (p) tulokset

N16-sarja

M16-sarja

N18-sarja

M18-sarja

N20-sarja

M20-sarja