Tue nuorta liikkujaa – Hiihtoliiton lahjoitusalustalla taloudellinen tuki kohdentuu harrastajien eduksi

Suomen Hiihtoliitto on rakentanut yhdessä Fair Donation Oy:n kanssa uuden lahjoitusalustan tukemaan lumilajiseurojen varainhankintaa. Alusta avataan tänään Kansallisena Hiihtopäivänä, kun sadattuhannet suomalaiset kokevat itse hiihdon riemun ja harrastamisen ilon. 

Hiihtoliiton ja Fair Donationin alusta on suunniteltu tehostamaan ja helpottamaan seurojen varainkeruuta lahjoitustoiminnan muodossa. Lumilajien seurat ideoivat itse lahjoituskohteita, jotka voivat olla joukkueita tai harrastusporukoita. Kohteita voi seurassa olla myös useita.

Seurojen elinvoimaisuuden tukeminen näkyy vahvana Hiihtoliiton toiminnassa. Vastuu lumilajien tulevaisuudesta niin lumen säilymisen, lajikulttuurien pysymisen sekä lasten ja nuorten liikuntaan kiinnittämisen näkökulmista on Hiihtoliitolla suuri yhtenä johtavista lajiliitoista Suomessa.

Lahjoitusalusta on yksi käsinkosketeltava toimenpide, jolla mahdollistetaan lumilajien latuja monille harrastajille.

”Hiihtoliiton tehtävänä on mahdollistaa mahdollisimman monen lumilajien liikkujan harrastus ja nyt lanseerattu rahallisen tuen lahjoitusalusta seuroille on yksi toimenpide, jota tarjoamme varainhankinnan tueksi. Elinvoimainen seuratoiminta on strateginen kulmakivemme, jota Hiihtoliiton tulee hoitaa”, sanoo Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen

Lumilajien ystävän on tulevaisuudessa helppoa kohdistaa tukensa valitsemalleen kohteelle. Alustan kustannustehokkuus on erinomainen ja toiminnallisuus kätevä ja turvallinen. Lahjoituksen kohdetavoittavuus on 90 prosenttia.

Lahjoitusalusta avataan tänään Kansallisena Hiihtopäivänä. Kansallinen Hiihtopäivä on Suomen Hiihtoliiton kumppaneineen ideoima tapahtuma ja talven tervehenkisimmästä teemapäivästä on tarkoitus tehdä vuotuinen perinne. Tänään Suomi täyttyy kymmenistä paikallisten järjestöjen ja seurojen järjestämistä tapahtumista, jotka liputtavat ylpeästi Kansallisen Hiihtopäivän ilosanomaa. Lahjoitusalustan avaaminen päivänä, jolloin Suomen ladut täyttyvät yhteisöllisestä liikkumisen riemusta, on mitä luontevin tapa kääntää katseet kohti tulevaisuutta ja elinvoimaista harrastamisen kulttuuria.