Trondheimin maailmancup jatkui yhdistelmäkilpailuilla – Kerttu Niskanen parhaana suomalaisena yhdestoista

© NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina Norjan Trondheimissa. Viikonlopun toisen kilpailupäivän ohjelmassa oli 20 kilometrin yhdistelmäkilpailut. Naisten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Kerttu Niskanen, joka oli kilpailun yhdestoista. Miesten kilpailussa Perttu Hyvärinen oli parhaana suomalaisena viidestoista.

Niskanen ei ollut tyytyväinen perinteisen osuuteensa.

– Perinteinen kulki kyllä huonosti, en ole siihen hiihtoon tyytyväinen. Vapaalla taas hiihto tuntui paremmalta ja olen siihen ihan tyytyväinen. Vähän kaksijakoinen päivä. Se, miltä odotin enemmän, kulki huonommin ja se miltä vähemmän, kulki taas paremmin. Toivon kovasti, että huomenna perinteisen hiihtäminen olisi paremman tuntuista, kommentoi Niskanen.

Eveliina Piippo oli toiseksi parhaana suomalaisena tänään kilpailun 24:s. Anne Kyllönen oli kilpailun 28:s, Johanna Matintalo 31:s, Hilla Niemelä 37:s ja Katri Lylynperä 41:s.

Naisten tulokset

Miesten kilpailussa Perttu Hyvärinen oli parhaana suomalaisena 15:s. Hyvärinen löysi päivästä positiivisia signaaleja, vaikka sijoitus ei häntä täysin miellyttänyt.

– Oli ihan ok veto ja sain itsestäni vähän paremmin irti kuin Rukalla. Ollaan saatu korjattua virheet, ja olen siihen tyytyväinen. Kuitenkaan tämän päivän tulokseen ei täysin voi olla tyytyväinen. Ei viidestoista mikään häävi sija ole, mutta olen tyytyväinen, että ollaan päästy parempaan vireeseen ja osittain oli jo tosi hyvääkin hiihtoa, summasi Hyvärinen.

Iivo Niskanen oli kilpailun 24:s, Remi Lindholm 36:s, Markus Vuorela 38:s, Arsi Ruuskanen 40:s ja Joni Mäki 44:s.

Miesten tulokset

Skandinavia Cupissa Anni Alakoski juhli naisten kilpailun voittoa

Maastohiihdon Skandinavia Cup jatkui lauantaina Vuokatissa kymmenen kilometrin väliaikalähtökilpailuilla perinteisellä hiihtotavalla. Naisten kilpailun voittoon hiihti Anni Alakoski. Alakosken ero toiseksi tulleeseen Norjan Silje Theodorseniin oli 7,3 sekuntia.

– Kisa lähti tosi hyvin liikkeelle, ja lähdin rohkeasti aika kovaa heti. Alkoi tulla aika reiluja keula-aikoja, joten matkalla aloin miettiä, että lähdinkö vähän liian kovaa. Sitten kuitenkin ero alkoi kasvaa taakse, niin sitten ajattelin, että kyllä tämä maaliin asti tulee. Vähän harmittaa, kun vikassa kovavauhtisessa laskussa kaaduin, että menikö siihen voitto, mutta onneksi nyt sitten riitti voittoon, kommentoi kilpailun voittanut Alakoski.

Neljänneksi naisten kilpailussa hiihti Vilma Nissinen. Yhteensä kymmenen suomalaista hiihti kilpailussa kolmenkymmenen parhaan joukkoon. Miesten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Juuso Haarala, joka oli kilpailun yhdeksäs. Yhteensä kuusi suomalaista ylsi kolmenkymmenen parhaan joukkoon.

Naisten tulokset
Miesten tulokset
Anni Alakosken kommentit

Skandinavia Cup jatkuu Vuokatissa sunnuntaina 20 kilometrin yhteislähtökilpailuilla vapaalla hiihtotavalla.