Tourilla hiihdettiin vapaan yhteislähtökilpailut – ”Semmoinen romurallikisa”

@nordicfocus

Vuoden viimeisenä päivänä hiihdettiin Tour de Skin ensimmäiset yhteislähtökilpailut Saksan Oberstdorfissa. Lämpimässä kelissä ja osin suolatulla ladulla vauhti oli kovaa. Suomalaisittain parhaan hiihdon teki Krista Pärmäkoski, joka oli 15:s. Miehissä Iivo Niskanen taisteli sijalle 20. 

Tuttuun tapaan yhteislähdössä tapahtuu matkan varrella kaikenlaista. Pärmäkoski tiivisti kokemuksen. 

”Se oli semmoinen romurallikisa”, totesi Pärmäkoski. 

Pärmäkoski ei kyennyt hiihtämään omaa kisaa ja loppuun jäi vielä liikaakin paukkuja. 

”Tämä oli torjuntavoitto, odotin kuitenkin itseltä parempaa. Ei tämä nyt katastrofi ole ja lopputourin kannalta tärkeimmät kisat edessä, huominen sprintti ja Val di Fiemmen kymppi, niissä ei saa tulla floppia”, totesi sijalta 6. kisaa jatkava Pärmäkoski.

Tour de Skitä toiselta sijalta jatkava Kerttu Niskanen oli kilpailun 22.

”Tänään oli vähän vaikeampi päivä, en ehkä ihan onnistunut suksivalinnassa. Tuo rata ja suhtkoht jäinen alusta eivät helpottaneet asiaa. Touria jatketaan kuitenkin toiselta sijalta, niin ei muutakuin eteenpäin”, sanoi Niskanen kisan jälkeen. 

Niskasen takana Johanna Matintalo hiihti 23:nneksi ja Anne Kyllönen 25:nneksi, joten maailmancupin pistetilit karttuivat kaikilla. 

”Tänään tuli uran paras distanssisijoitus vapaalla, vaikka tämä oli ennakkoon mulle vaikeimpia kisoja tourilla. Huomenna hiihdetään pertsan sprintti. On varmaan haastavaa olosuhde, täytyy välttää haaverit ja epäonnen kohdat”, mietti Matintalo, joka oli kaikinpuolin tyytyväinen päivään. 

Tulokset
Tour de Skin tilanne

Niskanen taisteli top20-joukkoon vapaan yhteislähdössä 

Iivo Niskanen hiihti Oberstdorfin lämpimässä säässä sijalle 20. vapaan tyylin yhteislähdössä. Niskasen tavoin pisteille ylsi Perttu Hyvärinen, joka oli positiivisella mielellä päivän kilpailun jälkeen. Hyvärisen tulos 24:s oli miehen toiseksi paras tulos maailmancupissa kaudella 2021-2022. 

”Kaksi ensimmäistä kierrosta oli pikkasen tahmeeta, mutta kaksi viimeistä oli tosi vahvan tuntuista. Selkeesti heräämisen merkkejä”, iloitsi Perttu Hyvärinen. 

Lauri Vuorinen oli kilpailun 50:s, Remi Lindholm 66:s ja Ville Ahonen 77:s. 

Iivo Niskanen jatkaa Tour de Skitä sijalta 4. Ero johtavaan Norjan Johannes Hoestflot Kläbon on minuutti ja 19 sekuntia. Hyvärinen on sijalla 26. 

Tour de Ski jatkuu vuoden 2022 ensimmäisenä päivänä Oberstdorfissa perinteisen sprinttikisoilla. 

Tulokset 
Tour de Skin tilanne

Suomen maastohiihtomaajoukkue ja Hiihtoliitto toivottavat kaikille oikein hyvää vuodenvaihdetta sekä menestystä vuodelle 2022!

Kuuntele urheilijoiden kommentit Soundcloudissa