Tour de Ski käynnistyi Val Müstairin vapaan sprinteillä – Kerttu Niskanen 12:s 

© Nordic Focus

Maastohiihdon Tour de Ski käynnistyi uudenvuodenaattona Sveitsin Val Müstairista vapaan hiihtotavan sprinteillä. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Kerttu Niskanen, joka raivasi tiensä välieriin saakka ja oli lopulta naisten kilpailun 12:s. Ainoana suomalaismiehenä erävaiheeseen eteni Perttu Hyvärinen, joka oli lopulta kilpailun 28:s.

– Touri alkoi yllättävän hyvin. En odottanut, että pääsen jatkoon. Ei muuta kuin huomenna uutta koukkuun, veisteli Hyvärinen.

Kaiken kaikkiaan kuusi suomalaista selvitti sprintin karsinnan. Niskasen ja Hyvärisen lisäksi 30 parhaan joukossa nähtiin Jasmi Joensuu (13:s), Jasmin Kähärä (16:s), Krista Pärmäkoski (17:s) ja Katri Lylynperä (23:s). 

Iivo Niskanen avasi viimein maailmancup-kautensa. Niskanen oli sprinttikarsinnan 57:s. Suomalaisurheilijan mukaan sprintti sujui oletetulla tavalla.

– Odotuksien mukainen alku, aika lailla sellaista mitä oletinkin. Toivottavasti huomenna keuhkot ja mies on sellaisessa kunnossa, että pystyy tekemään hyvää nousua. Saa hiihtää kyllä tosissaan alusta asti. Toivottavasti huomenna meno olisi sellaista kuin toivoisi, pohti Niskanen avauskilpailunsa päätteeksi.

Tour de Ski jatkuu huomenna perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailuilla. Naisten kilpailu käynnistyy klo 13 ja miehet starttaavat ladulle klo 14:15.

Tulokset
NaisetMiehet

Tour de Ski Standings
NaisetMiehet

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa