Tour de Ski käynnistyi Italian Toblachissa – Lauri Vuorinen parhaana suomalaisena sprintin seitsemäs

© NordicFocus

Maastohiihdon Tour de Ski käynnistyi tänään Italian Toblachissa, jossa kilpailtiin sprinteissä vapaalla hiihtotavalla. Päivän parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Lauri Vuorinen, joka ylsi miesten kilpailun sijalle seitsemän. Karsinnasta tiensä erävaiheisiin selvittivät Vuorisen lisäksi Joni Mäki (25.) ja naisten kilpailussa Jasmi Joensuu (16.).

Lauri Vuorinen sai hyvän startin Tourille.

– Ihan mukava sprinttipäivä oli tänään. Hiukan on ollut painavat jalat viimeiset pari päivää. Huomaa ettei ole vielä ihan täysin sopeutunut tähän Toblachin korkeuteen ja matkustus vähän tuntui. Mut tänään oli hyvä jalka ja oon ihan tyytyväinen tohon tulokseen. Hiihto tuntu hyvältä ja vauhtia oli. Pieni harmitus tietysti oli erän jälkeen ettei ihan yltänyt sinne finaaliin asti, mutta jälkeen päin oon tullut siihen tulokseen, että oli hyvä päivä ja hyvä tulos tänään, iloitsi Vuorinen.

Myös Jasmi Joensuun päivä oli plusmerkkinen.

– Kokonaisuutena ihan onnistunut päivä. Totta kai harmittaa, että lopusta jäi taas kiinni. Mutta yritetään jatkaa hyvää virettä tässä nyt seuraavat päivät ja taistellaan. Hyvä aloitus kuitenkin Tourille, että ollaan taisteluissa mukana, summasi Joensuu.

Muut suomalaiset eivät selvinneet karsinnasta kolmenkymmenen parhaan joukkoon. Naisten kilpailussa Krista Pärmäkoski oli 35., Kerttu Niskanen 36., Anne Kyllönen 41. ja Vilma Ryytty 61. Miesten kilpailussa Perttu Hyvärinen oli 54., Remi Lindholm 76., Markus Vuorela 81. ja Arsi Ruuskanen 92.

Naisten kilpailun voittoon hiihti Ruotsin Linn Svahn. Miesten kilpailun voitti Ranskan Lucas Chanavat.

Maastohiihdon maailmancup
Tour de Ski
Naisten tulokset
Miesten tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa