Tour de Ski jatkui Toblachissa – Niskanen ja Pärmäkoski kymmenen parhaan joukkoon

© NordicFocus

Artikkelia päivitetty 1.1. klo 16:55: lisätty Kerttu Niskasen kommentit.

Maastohiihdon Tour de Ski jatkui tänään Italian Toblachissa 20 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailuilla. Norja otti miesten kilpailussa kolmoisvoiton Harald Östberg Amundsenin johdolla. Paras suomalainen oli Remi Lindholm (27.). Perttu Hyvärinen oli 31., Lauri Vuorinen 32., Markus Vuorela 38., Arsi Ruuskanen 41. ja Joni Mäki 60. Naisten kilpailun ylivoimaiseen voittoon hiihti Yhdysvaltojen Jessie Diggins. Kerttu Niskanen taisteli itsensä kahdeksanneksi ja Krista Pärmäkoski oli kilpailun kymmenes. Jasmi Joensuu oli päivän 25., Anne Kyllönen 31. ja Vilma Ryytty 48. Kyseiset sijoitukset ovat myös Tour de Skin kokonaiskilpailun tämänhetkiset sijat.

Miesten kilpailu oli haastava suomen joukkueen urheilijoille.

– Taistelua oli koko kisan läpi. Otettiin se mitä oli otettavissa, mutta en mä tähän tyytyväinen ole. 27. sija ja mä lähdin sijalta 35. Oli tärkeä kisa mutta vedin vähän niin kuin vituiksi. Jatketaan Davosiin tästä puolen tunnin päästä heti loppuverkan jälkeen, totesi Remi Lindholm.

Kerttu Niskanen kertoi päivänsä olleen oikein kelvollinen.

– Sanotaan että kisa oli ok. Välillä hiihdettiin aika hiljaa ja välillä kovaa. Ruotsalaisten kanssa siinä taivalsin alkumatkan ja ajattelin, että tässä on hyvät veturit, mutta kyllä meidän vauhti oli paikoitellen aika hiljaista ja sitten tuli iso ryhmä sieltä kiinni ja loppu sitten taisteltiin siinä ryhmässä. Tuntui että olisi ollut vielä paukkuja ja yritin tehdä omaa ratkaisua siinä ennen kun tullaan stadionille, mutta ajauduin siinä pussiin. Tila loppui ja vauhit meni, että se meni niin sanotusti hukkaan. Siksi yritin sitä kun tiesin, että siinä on sprinttereitä, jotka on vahvoja siinä stadionalueella, kun on enää muutama sata metriä maaliin. Mutta ihan ok, kertoi Niskanen päivästään.

Krista Pärmäkoski on tyytyväinen Tourin tämän hetken tilanteeseen.

– Tänään homma lähti ihan kivasti käyntiin. Siinä tuntui aika helpolta hiihdellä hyvässä porukassa. Ja mikäs siinä hiihdellessä kun välillä paisto aurinko ja maisemat oli hyvät. Sitten toki siinä lopussa tytöt lähti hiihtään vähän lujempaa ja olis joutunut hikoilemaan, niin päästin niistä vähän irti. Kokonaistilanteeseen oon ihan tyytyväinen. Pelissä ollaan ihan hyvin mukana. Ei muuta kun auto liikkeelle, musavisat käyntiin ja Davosissa uutta matoa koukkuun, tarinoi Pärmäkoski päivänsä kulusta.

Tour de Ski jatkuu Sveitsin Davosissa 3.1.2024, jolloin vuorossa on vapaan sprinttikilpailut.

Maastohiihdon maailmancup
Tour de Ski
Miesten tulokset
Naisten tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa