Tour de Ski jatkui Davosissa – Lauri Vuorinen kahdeksas vapaan sprintissä

© NordicFocus

Maastohiihdon Tour de Ski jatkui tänään Davosissa vapaan hiihtotavan sprinteillä. Päivän parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Lauri Vuorinen, joka oli kilpailun kahdeksas. Myös Joni Mäki nähtiin miesten erävaiheissa. Mäki tänään kilpailun 23. Naisten kilpailussa nähtiin niin ikään kaksi suomalaista erävaiheissa. Jasmi Joensuu oli päivän 10. ja Krista Pärmäkoski 19. Kerttu Niskanen jäi harmittavasti ensimmäisenä erävaiheiden ulkopuolelle ollen päivän 31.

– Sprinttipäivä takana ja sillä tavalla mielenkiintoinen päivä, että yleensä on tottunut tuoreella kropalla hiihtämään sprinttejä, mutta nyt oli jo paljon väsymystä kropassa. Ollaan vielä aika korkealla, niin oli kyllä vaikea veryttely ja pahalta tuntui koko päivän. Lopulta kulki kuitenkin ihan hyvin ja olen kyllä tyytyväinen tulokseen, vaikka ainahan sitä finaaliin haluaisi. Erähiihto ei ollut mitään hirveän hyvää, jäätiin vähän telineisiin ja liian kauas kärjestä aina heti lähdön jälkeen. Ohituksia piti sitten tänään tehdä, mutta niitäkään ei määräänsä enempää pystynyt tekemään. Aika maksimaalinen suoritus siltä kannalta tuli. Ihan hyvä päivä ja hyvät asetelmat huomiseen, Vuorinen summasi.

Myös Jasmi Joensuu oli tyytyväinen päivän suoritukseen.

– Olen kyllä tyytyväinen päivän kisaan. Välieräpaikka oli tänään tavoitteena ja se tuli kuitenkin aika sellaisella helpolla tekemisellä. Siihen olen todella tyytyväinen ja varmasti lisää itseluottamusta jatkoon. Hyvä päivä muutenkin, kun kymppisakin sijoituksia vapaan sprinteistä mulla ei ole kuitenkaan liikaa. Tottakai jatkoon jäi vielä parannettavaa ja varmasti tällä kaudella paras on vielä tulossa. Nyt oli kuitenkin jo koronan jälkeen ihan sellaista normaalia hiihtoa, jota on toki Tourilla ollut muutenkin, mutta kisojen kautta kunto on tuntunut tulevan paremmaksi ja paremmaksi, Joensuu kertoi.

Muista suomalaisista Perttu Hyvärinen oli miesten kilpailun 34., Markus Vuorela 57., Remi Lindholm 65. ja Arsi Ruuskanen 73. Naisten kilpailussa Vilma Ryytty oli 38. ja Anne Kyllönen 40.

Maastohiihdon maailmancup
Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Tour de Ski -kokonaistilanne
Tour de Ski, Davos
Urheilijakommentit SoundCloudissa