Teemu Pasanen jatkaa hiihtomaajoukkueen päävalmentajana – Jussi Piirainen liittyy valmennusryhmän vahvuuteen

Maastohiihdon A-maajoukkueen valmennusrunko pysyy pitkälti samana uuden olympiadin käynnistyessä. Teemu Pasanen jatkaa hiihtomaajoukkueen päävalmentajana ja hän vastaa jatkossa miesten maajoukkuevalmennuksesta yhdessä Ville Oksasen kanssa. Jussi Piirainen liittyy hiihtomaajoukkueen vahvuuteen ja vastaa jatkossa naisten maajoukkueen valmennuksesta. Piiraisen työparina naisten valmennuksessa jatkaa viime keväänä maajoukkuevalmennukseen mukaan liittynyt Juho Halonen.

Päävalmentaja Pasanen kertoo valmennuskokonaisuuden tulleen kasaan suoraviivaisesti ja onnistuneesti. 

– Erittäin hyvin sujuneen kauden jälkeen ei tarvita isoja muutoksia valmennukseen, ja siltä pohjalta lähdimme tulevaa kautta suunnittelemaan. A-maajoukkueen valmennuksen osalta jatkamme lähes samalla miehityksellä, mutta roolituksia hieman muutettiin ja selvennettiin, kommentoi Pasanen.

Vankan valmennuskokemuksen omaava Jussi Piirainen liittyy mukaan A-maajoukkueen valmennusryhmään.

– Suurella innolla olen lähdössä mukaan maajoukkuevalmennukseen. Meillä on erittäin kovatasoinen urheilijaryhmä sekä hyvin yhteen toimiva valmennus-, huolto- ja asiantuntijaryhmä, jossa tulee olemaan todella antoisaa työskennellä, kommentoi Piirainen.

– Omalta osaltani pyrin tuomaan joukkueeseen mukaan valmentajakokemukseni ja osaamiseni sekä oman palaseni mukavasta työskentelyilmapiiristä. Kaikki urheilijat ja heidän taustajoukkonsa ovat minulle entuudestaan tuttuja, se tietenkin helpottaa ja nopeuttaa valmennusprosessien käynnistymistä. Tästä on tulossa todella mielenkiintoinen työrupeama, jossa varmasti päästään nauttimaan suurista tunne-elämyksistä, päättää Piirainen.