Suomi neljäs naisten MM-viestissä

© Jesse Väänänen

Suomen joukkue hiihti neljänneksi Planican MM-kisojen naisten viestissä. Suomi taisteli pronssista aivan loppumetreille saakka.

Suomen koko joukkue onnistui tasaisesti. Johanna Matintalo avasi kilpailun ja tuli kärjen vauhdissa vaihtoon. Matintalo lähetti matkaan Kerttu Niskasen, joka piti kovaa vauhtia toisella osuudella ja tuli vaihtoon yhdessä Saksan Katharina Hennigin kanssa. Kolmannella osuudella nähtiin Norjan ratkaisu, kun Ingvild Flugstad Östberg repäisi ja karkasi muilta. Suomen Eveliina Piippo antoi osuudella kaikkensa ja päästi Krista Pärmäkosken ankkuriosuudelle lopulta 21,4 sekunnin päästä kärjestä. Eroa pronssimitaliin oli 6,5 sekuntia.

Pärmäkoski hiihti Ruotsin Maja Dahlqvistin kiinni ankkuriosuudella ja pyrki pitämään kovaa matkavauhtia kovaa ruotsalaissprintteriä vastaan.

– Oli tarkoitus ratkaista matkalla. Aloitin rauhassa, että en hölmöile. Tiesin, että Dahlqvist on kova lopussa, joten yritin matkalla repiä. Olisi ollut kiva tuoda meidän joukkue mitalille, mutta Ruotsi oli nyt vahvempi, Pärmäkoski kertasi.

Tulokset

Planican MM-hiihdot jatkuvat huomenna miesten viestillä. Suomen joukkue julkaistaan klo 19 Suomen aikaa.

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa