Suomi kuudenneksi yhdistetyn sekajoukkuekilpailussa Trondheimissa

© Thibaut/NordicFocus

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Norjan Trondheimissa sekajoukkuekilpailulla (HS105 / 4×5 km). Suomi sijoittui kilpailun kuudenneksi joukkueella Heta Hirvonen, Ilkka Herola, Eero Hirvonen ja Minja Korhonen. Kilpailun voittoon ylsi Norja joukkueellaan Jens Luraas Oftebro, Gyda Westvold Hansen, Ida Marie Hagen ja Jörgen Graabak.

Päävalmentaja Antti Kuisman mukaan joukkue jäi liian kauas kärjestä mäkiosuudella taistellakseen päivän palkintokorokesijoituksista.

– Mäessä oli haastavat, vaihtelevat olosuhteet. Hyvien hyppyjen lisäksi tarvittiin myös onnea. Siellä oli hyviä esityksiä myös mäessä kehitysaskelia ja tulevaisuutta ajatellen. Pikkusen tuli liikaa eroa podiumikamppailuun. Olisi ehkä sellaiset parikymmentä sekuntia aiemmin päästy lähtemään, niin olisi ollut mahdollisuus päästä Japanin ja Saksan matkaan taistelemaan podiumsijoituksista. Ja kun selvisi, ettei tänään ole sellaista mahdollisuutta, niin se vaikutti siihen intoon ladulla ja oltiin sitten taistelemassa vähän muista sijoituksista. Oli vähän hankala päivä hiihtoladulla. Lentokeli ja lyhyet hiihtolenkit, niin tuollaisia eroja ei näissä olosuhteissa saa kiinni. Mäessä pitää joukkueena olla parempi ja saada suksipolitiikkaa selville, että saadaan oikeanlaista suksea alle. Keli muuttui hyvin paljon eilisestä ja oli haasteita suksen löytymisen kanssa. Mäessä pitää olla pikkuisen tasaisempi ja parempi, niin päästään sitten geimeihin mukaan. Huomenna uudestaan normikisa isosta mäestä ja mielenkiintoinen päivä päästä korkkaamaan MM-kisojen iso mäki. Toivotaan, että on hyvät olosuhteet, että päästään kilpailemaan hyvin läpi, summasi Kuisma.

Yhdistetyn maailmancup
Trondheim 15.-17.3.2024
Kilpailun tulokset
Päävalmentaja Antti Kuisman kommentit