Suomen ykkösjoukkue neljäs sekaviestissä Gomsissa

© Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup-viikonloppu Sveitsin Gomsissa käynnistyi perjantaina 4×5 kilometrin sekaviestillä. Suomen ykkösjoukkue taisteli kärkijoukossa koko kilpailun ajan mutta alkoi loppuvaiheessa taipua Ruotsin ykkös- ja kakkosjoukkueille sekä Norjan ykkösjoukkueelle. Ankkuri Krista Pärmäkoski jätti loppusuoralla Norjan kakkosjoukkueen ankkurin Maria Hartz Mellingin taakseen ja nosti joukkueen lopulta neljänneksi. Eroa kärkeen oli maalissa +34.6 sekuntia. 

– Ihan ookoo veto. En pysynyt keulaporukan mukana. Johtuiko se kunnosta vai oliko suksi vähän heikko, niin sitä varmasti pohditaan illan mittaan. Viimeisessä mäessä ajattelin, että kyllä vielä Norjan kakkosen yritän ottaa kiinni ja kiriä ohi. Siinä onnistuin, niin ihan tyytyväinen olen loppuvetooni. Pahaltahan se tuntuu kun ollaan korkealla, mutta niin sen kuuluukin tuntua, kommentoi Pärmäkoski. 

Suomen ykkösjoukkueessa hiihtivät Lauri VuorinenKerttu NiskanenPerttu Hyvärinen ja Krista Pärmäkoski. 

Suomen kakkosjoukkue jäi heti kilpailun alussa kärkijoukoista ja tuli maaliin lopulta ankkurin Jasmi Joensuun johdattamana yhdeksäntenä. Eroa kärkeen oli maalissa +2:04.5. Kakkosjoukkueessa hiihtivät Markus VuorelaJohanna Matintalo, Arsi Ruuskanen ja Jasmi Joensuu. 

– Ihan kiva kisa oli tänään. Oma hiihto tuntui aika hyvälle ja jaksoin ihan hyvin painaa. Niiden kanssa, jotka siinä hiihtivät kanssani, niin pystyin heidät lopussa nitistämään. Jäi positiivinen fiilis ja tekee varmasti hyvää huomiselle, että sai kovan vedon tehtyä ja suksi toimi hyvin, summasi Joensuu. 

Maastohiihdon maailmancup jatkuu lauantaina vapaan hiihtotavan sprinteillä. 

Maastohiihdon maailmancup
Goms 26.-28.1.2024
Tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa