Suomen naisten viestijoukkue kolmas Oberhofissa – myös miesten joukkueet kärjen tuntumassa

© Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup-viikonloppu Oberhofissa päättyi tänään 4×7,5 kilometrin viesteihin. Naisten kilpailussa Suomen joukkue hiihti tasaisella hiihdolla hienosti kolmanneksi +2:11,3 kärkeä jääneenä. Joukkueessa hiihtivät Johanna Matintalo, Anne Kyllönen, Krista Pärmäkoski ja Jasmi Joensuu. Kilpailun selvään voittoon hiihti Ruotsin ykkösjoukkue ennen Saksan (+17,5) ykkösjoukkuetta.

– Ihan hyvä päivä oli tänään ladulla ja hiihto tuntui hyvältä. Hiukan harmittaa, että siinä lopussa kun yritin saada vielä Svahnea kiinni, niin kompuroin omiin jalkoihin ja kaaduin siihen viimeiseen nousuun. Siinä sitten muut, joista olin päässyt jo vähän osuuden loppupuolella eroon saivat kiinni. Se jäi ehkä vähän omasta hiihdosta kaihertamaan. Joukkueena hiihdettiin tosi hyvin eikä se oma kompurointi siinä varmasti mitenkään lopputuloksiin radikaalisti vaikuttanut. Podium oli tänään otettavissa ja se pystyttiin ottamaan, niin pitää olla joukkueen ja omaan tekemiseen tyytyväinen, Matintalo summasi kilpailua.

Miesten kilpailussa Suomen ykkösjoukkue oli niin ikään mukana kärkitaistelussa aina kilpailun loppusuoralle asti. Sijoitus tänään lopulta viides vain +2,0 sekuntia kilpailun voittaneesta Norjan ykkösjoukkueesta jääneenä. Joukkueessa hiihtivät Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen ja Perttu Hyvärinen. Myös miesten kakkosjoukkue Lauri Vuorinen, Markus Vuorela, Lauri Lepistö ja Joni Mäki nousi kilpailun viimeisellä osuudella kärkiryhmän tuntumaan sijoittuen kilpailun yhdeksänneksi (+9,4). Italian ykkösjoukkue oli päivän toinen ja Norjan kakkosjoukkue kolmas.

– Eilisestä viisastuneena lähdin vähän erilaisella taktiikalla, että sain sinne loppuun sitä eroa hiihdettyä. Käytännössä hiihdettiin Ranskaa ja Saksaa vastaan siinä vaiheessa, mutta tietysti se meni aika kasaavaksi lopulta koko touhu. Kaikki oli yhdessä, kun tultiin loppusuoralle, että sikäli niitä eroja ei sitten lähdetty ylläpitämään vapaalla. Tuollainen viesti tällä kertaa, mutta ihan ok osuus kuitenkin, kertoi Suomen johdossa toiselta osuudelta vaihtoon tuonut Niskanen.

Maastohiihdon maailmancup
Oberhof 19.-21.1.2024
Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Urheilijakommentti SoundCloudissa