Suomen kakkosjoukkueet ylsivät parisprintin finaaleihin – harmilliset kaatumiset hallitsivat Suomen kilpailupäivää

Maastohiihdon maailmancup jatkui Ulricehamnissa parisprinteillä. Suomen nimetyt kakkosjoukkueet ylsivät mukaan päivän loppukilpailuihin. Parivaljakko Anne KyllönenKatri Lylynperä oli naisten finaalin yhdeksäs ja miesten finaalissa kaksikko Juuso HaaralaLauri Vuorinen hiihti maaliin kymmenentenä.

Suomen naisten kakkosjoukkue Kyllönen-Lylynperä oli alkuerässään neljäs. Finaalissa kaksikon vauhti ei enää riittänyt vastaamaan kärkiryhmälle.

– Positiivista, että päästiin finaaliin. Karsinta ei tuntunut pahalta eikä tuntunut hirveän pahalta finaalihiihtokaan. Kyllä se vauhti näytettiin jo heti siinä omalla osuudella, ei yksinkertaisesti meinannut pysyä siinä, kun Diggins lähti vauhtia pitämään, kertasi Lylynperä.

Kyllönen oli tyytyväinen päivän vireeseen vaikean alkukauden jälkeen.

– Itsellä on ollut haasteita kuormittumisen kanssa ja kuormituksen hallinnassa. Tänään oli hyvä päivä, jaksoi kuusi vetoa vetää hyvin. Ei tullut katkeamista radalle. Toivottavasti tämä päivä vie omaa kuntoa ja tekemistä eteenpäin, totesi Kyllönen.

Suomen ykkösjoukkue Anni AlakoskiJasmi Joensuu oli alkuerässä epäonninen, kun Alakoski kaatui osuudellaan. Joensuu koki, että kaksikon vire tuntui hyvältä.

– Molemmilla tuntui hiihto tosi hyvältä ja oltiin hyvin pelissä mukana. Varmasti oltaisiin taisteltu finaalipaikasta, mutta sille ei voi mitään jos tulee kaatuminen. (Radalla) oli tiukkaa, niin kuin oli eilenkin. Välillä käy noin. Ensi kerralla pystyään pystyssä. Varmasti enemmän oli otettavissa, kuin mitä saatiin ulosmitattua, totesi Joensuu.

Tulokset

Miesten kakkosjoukkue eteni finaaliin, kun Haarala ja Vuorinen olivat karsintansa viidensiä ja aika riitti jatkopaikkaan. Kaksikon vauhti oli läpi päivän hyvää, mutta kaatuminen vesitti myös Haaralan ja Vuorisen kilpailun.

– Sukset meni kaverin kanssa ristiin ja lensin kuperkeikan. Harmittaa. Tuntui, että Laurilla olisi ollut paljon annettavaa lopussa. Meillä oli hyvä vire koko päivän. Ikävä homma, ettei päästy katsomaan, että mihin se olisi riittänyt, pohti Haarala.

Kaksikolla oli ylimääräisiä tapahtumia jo alkuerässä.

– Hyvä fiilis jäi hiihtämisen puolesta, liikaa oli vaan tänään ohjelmaa. Alkuerässä jo meni yksi sauva rikki vaihtotilanteessa. Päivän tavoitteena oli raivata tie finaaliin. Hyvä päivä, mutta vähän jäi karvas maku, kommentoi Vuorinen.

Myös Joni Mäen ja Verneri Suhosen kisapäivä meni pilalle kaatumisen takia. Suhonen kaatui karsinnassa ankkuriosuudella venäläisen Gleb Retivikhin kanssa.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa