Suomen joukkues neljäs yhdistetyn sekajoukkuekilpailussa Oberwiesenthalissa – ”Lupauksia antava kilpailu meiltä tänään”

© Corinna Heitmüller

Yhdistetyn kesä-GP käynnistyi Oberwiesenthalissa sekajoukkuekilpailulla. Suomen joukkue otti kesäkiertueen avauskilpailusta neljännen sijan. Joukkueen muodostivat Ilkka HerolaAnnamaija OinasMinja Korhonen ja Otto Niittykoski.

Suomen joukkue avasi kisapäivän mäkiosuuden kuudennella sijalla. Herola vastasi koko mäkiosuuden pisimmästä hypystä, mutta alastulon horjahdus rokotti pisteitä rajulla kädellä. Herolan hyppy kantoi 105 metriä.

– Kyllä se kyykkäys jäi harmittamaan. Se jäi lopputuloksen kannalta varmaan aika kohtalokkaaksi. Joukkueena oli kuitenkin tosi hienoa suorittamista, rullilla varsinkin oltiin tänään vahvoja. Oli hienoa ensimmäistä kertaa omallakin uralla kisata tällainen sekajoukkuekilpailu. Loppuun asti oli jännä taistelu, kommentoi Herola.

Suomen joukkueen ero kärkeen rullahiihto-osuudelle startattaessa oli minuutti ja 16 sekuntia. Osuus osuudelta joukkue teki nousua kohti parempia sijoja, ja neljännellä osuudella Niittykoski saavutti taistelun kolmannesta sijasta, mutta joutui viimeisellä 2,5 kilometrin matkalla lopulta taipumaan Itävallan Martin Fritzille.

Ensimmäistä kertaa yleisen sarjan kansainvälisissä kilpailuissa mukana oleva 15-vuotias Minja Korhonen sai Herolalta erityismaininnan.

– Ei olisi hirveästi tuon paremmin voinut vetää, kohtuullisen hieno uranavaus näissä piireissä. Hienoa oli nähdä. Odotellaan jännityksellä, että mitä huomenna tapahtuu, pohti Herola.

Valmentaja Antti Kuisma oli Herolan tapaan tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

– Lupauksia antava kilpailu meiltä tänään. Mäessä selvästi muhii iso potentiaali, vaikka tänään ei kaikki siellä päässä osunutkaan kohdalleen. Silti oltiin podiumin syrjässä kiinni, ollaan hyvin pelissä mukana.

Sekajoukkuekilpailun voitti Saksa ennen Italiaa ja Itävaltaa. Kesä-GP jatkuu huomenna Oberwiesenthalissa henkilökohtaisilla kilpailuilla. 

– Lähdetään tästä kovalla luotolla kohti huomisia henkilökohtaisia kilpailuja. Ilkalla ja Minjalla hypyt varmasti riittävät kärkikahinoihin ja muillakin on selvästi nousujohteinen meininki. Innolla odotetaan koko porukka huomista, päättää Kuisma.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa