Suomen joukkueen hypyt ylsivät seitsemänteen sijaan Zakopanessa

© Nordic Focus / EXPA Pictures

Puolan Zakopanessa käytävä mäkihypyn kilpailuviikonloppu tarjosi tänään jännitettävää joukkuekilpailun muodossa. Suomen joukkue Antti Aalto, Eetu Nousiainen, Jarkko Määttä ja Niko Kytösaho hyppäsivät seitsemännelle sijalle.

Antti Aalto aloitti Suomen joukkueesta. Hänen hyppynsä kantoivat 129 m ja 117 m.

”Tänään oli ensimmäinen joukkuemäki pitkään aikaan. Oli tietysti mukava hypätä joukkuekisakin. Hyppääminen oli aika lähellä hyvää. Olosuhteet oli vaihtelevammat kuin eilen, ok tekemistä, mutta parannettavaakin jäi.”

Päävalmentaja Janne Väätäinen uskoi, että seitsemäs sija oli se, mitä oli tänään realistisesti otettavissa.

”Kun ollaan kuuden suuren maan takana kärkkymässä seitsemäntenä on se tässä kohtaa meille realistista. Jos rupeamme kiipeämään ohi isompien maiden, pitää isossa kokonaisuudessa tapahtua vielä paljon. Kilpailun sisällä suoritusten taso heittelee, ja tänään siellä oli hyviä suorituksia, mutta myöskin olisi pitänyt pystyä vähän parempaan. Joukkuekisassa kaikki suoritukset lasketaan ja joukkueena pärjätään tai ei, kokonaisuus ratkaisee.”

”Antilta molemmat suorituksen olivat hyviä. Lasken myös Nousiaisen Eetun onnistujaksi päivän kisassa. Ensi viikolla joukkuemäki Lahdessa uudestaan,” kommentoi Väätäinen kilpailua.

Eetu Nousiainen oli myös itse tyytyväinen päivän suoritukseensa.

”Tänään sain pitkästä aikaa maailmancupin kisoissa kohtalaisen hyvin hyppyjä. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen henkilökohtaiseen kisaan, hyvä fiilis jäi.”

Nousiaisen hypyt kantoivat 120.5 m ja 126.5 m. Jarkko Määtän 113.5 m sekä 108 m ja kisan neljännen suomalaisen Niko Kytösahon 123.5 m ja 123.5 m.

Kilpailun voitti Itävalta ennen toiseksi tullutta Puolaa. Kolmanneksi sijoittui Norja.