Suomen joukkueelle historiallinen kuudes sija sekajoukkuemäessä Planican MM-kilpailuissa

© Jesse Väänänen

Planican MM-kilpailut jatkuivat sunnuntaina mäkihypyn osalta sekajoukkuekilpailulla. Kilpailua vietiin eteenpäin vaihtelevissa olosuhteissa. Olosuhteista huolimatta Suomen joukkue nappasi kilpailusta historiallisen kuudennen sijan. Kuudes sija on Suomelle paras sijoitus sekajoukkuemäessä. Joukkueessa hyppäsivät Jenny Rautionaho, Antti Aalto, Julia Kykkänen ja Niko Kytösaho.

Joukkue oli odotetusti tyytyväinen päivän suoritukseen, vaikka henkilökohtaisella tasolla osalle jäi suorituksista vielä hieman hampaankoloon tulevia kilpailuja silmällä pitäen.

– Joukkueena hyvää tekemistä, että kuudes sija sieltä tuli. Voi olla aika tyytyväinen. Omalta osalta ei ehkä niin hyvää tekemistä mitä henkilökohtaisessa kilpailussa. Hyvin sain kuitenkin onneksi petrattua toisella kierroksella omaa hyppyä, summasi Rautionaho.

– Alku oli ehkä vähän hankala henkilökohtaisesti, mutta kuitenkin siitä saatiin peli käännettyä parempaan suuntaan. Kuudes sija on arvokisoissa paras tulos tähän mennessä niin hyvä näin, kertasi Aalto.

– Ihan hyvinhän meillä meni. Historian paras sijoitus sekajoukkuemäessä, niin pitää varmaan kaikkien siinä mielessä olla tyytyväisiä. Tänään sain kaksi ihan hyvää hyppyä kisaan, niin pitää olla tyytyväinen, kommentoi Kykkänen

– Joukkueena tosi hyvä päivä. Tämän enempää ei olisi mitenkään ollut jaossa. Saatiin kyllä ihan maksimitulos mitä oli otettavissa. Tämän päivän tulos oli yli tavoitteen, joten pitää tyytyväinen olla. Itsellä toinen hyppy oli varmasti paras kisahyppy tähän pieneen mäkeen. Hyvä päättää viikko tähän ja lähteä latautumaan ensi viikkoon ja isoon mäkeen, Kytösaho summasi

Planican MM-kilpailuissa vietetään maanantaina välipäivää. Mäkijoukkueen osalta kilpailut jatkuvat tiistaina naisten karsinnalla HS138-mäestä.

Tulokset