Suomen joukkue seitsemäs mäkihypyn kesä-GP:n Mixed Team -kilpailussa Klingenthalissa

©Mieczyński

Mäkihypyn kesä-GP:n päätöskilpailut käydään kuluvana viikonloppuna Saksan Klingenthalissa. Tänään kilpailuohjelmassa oli vuorossa Mixed Team -joukkuekilpailu. Suomen joukkue sijoittui kilpailussa seitsemänneksi 655,6 pisteellä. Suomen joukkueessa hyppäsivät Julia Kykkänen, Niko Kytösaho, Jenny Rautionaho ja Eetu Nousiainen. Kilpailun voitti Norja 937 pisteellä ennen Saksaa (898,7 pistettä) ja kolmanneksi sijoittunutta Slovenian joukkuetta (884,4 pistettä). Kesä-GP:n päätösviikonloppu jatkuu huomenna henkilökohtaisilla kilpailuilla.

Naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta oli kohtalaisen tyytyväinen naishyppääjien päivän suorituksiin.

– Kuudennesta sijasta taisteltiin Italian kanssa ja se olisi tänään kyllä ollut otettavissa. Kokonaisuudessaan ihan tasapainoinen kilpailu naisurheilijoilta ja Julialle vasta ensimmäiset kansainväliset kilpailut tälle kesälle. Jenny on hypännyt täällä paremminkin mutta aika lähellä oltiin kuitenkin. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen henkilökohtaiseen kilpailuun, Valta summasi päivää.

Kesä GP:n päätösviikonloppu jatkuu huomenna sunnuntaina miesten ja naisten henkilökohtaisten kilpailujen merkeissä. Kilpailut hypätään HS140-mäestä. Henkilökohtaisissa kilpailuissa suomalaisista mukana miesten puolella Antti Aalto, Niko Kytösaho ja Eetu Nousiainen sekä naisten kilpailussa Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho.

Tulokset
Klingenthal, Saksa 30.9.-2.10.2022
Naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valtan kommentit SoundCloudissa

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa

Ski Jumping Team Finland – #sjteamfin I Facebook I Instagram I Twitter