Suomen joukkue kuudes yhdistetyn sekajoukkuekilpailussa Planican MM-kilpailuissa

© Jesse Väänänen

Planican MM-kilpailut jatkuivat yhdistetyn osalta tänään historian ensimmäisellä MM-sekajoukkuekilpailulla. Kilpailun mäkiosuus jouduttiin keskeyttämään alastulorinteen kunnon takia ja aloittamaan alusta vajaan kahden tunnin tauon jälkeen. Suomen joukkue oli mäkiosuuden jälkeen sijalla kuusi ja lähti hiihto-osuudelle +1:25 kärkeä jäljessä. Hiihto-osuudella ei nähty muutoksia sijoituksessa ja joukkue tuli maaliin kuudentena +3.32,1 kärjestä jääneenä. Joukkueessa kilpailivat Minja Korhonen, Alva Thors, Eero Hirvonen ja Ilkka Herola. Kilpailun voitti Norja ennen Saksaa ja Itävaltaa.

– Mielenkiintoinen ja pitkä päivä kaikkine tapahtumineen. Aikalailla kun kahdeksalta aamulla tänne mäelle lähti niin koko ajan oli jotakin touhua. Monta kertaa sai käydä tornissa kuitenkaan hyppäämättä. Ihan tasaista suorittamista tänään mutta joukkueena meidän perustaso ei ehkä vielä riitä tuohon kärkitaisteluun. Siinä riittää töitä vielä tulevaisuuteen, totesi Herola.

Suomen naisjoukkueen kisat päättyivät tänään sekajoukkuekisaan. Nuori joukkue sai kisoista matkaan arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.

– Suurimmilta osin kisoista jäi hyvät fiilikset ja kaiken kaikkiaan hieno kokemus. Tänään mäessä tuli vähän odottelua ja sekin on hyvää kokemusta tulevaisuutta varten. Ladulla oli tänään vähän rankkaa. Lähdin liikkeelle aivan liian kovaa ja vedin täysiä heti ekaan nousuun, jonka takia vähän hyydyin lopussa, Thors summasi päivää ja kisoja.

Planican MM-kilpailuissa vietetään huomenna välipäivää. Kisat jatkuvat yhdistetyn osalta keskiviikkona 1.3., jolloin vuorossa on miesten joukkuekisa HS138-mäestä.

Tulokset

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa