Suomen joukkue kahdeksas Planicassa kauden päätöksessä – Julia Kykkänen kauden päätöksessä 22:s

Jesse Väänänen

Planicassa hypättiin kauden viimeinen kilpailu suomalaisten osalta sunnuntaiaamuna. Lauantailta siirtynyt joukkuemäki hypättiin yhden kierroksen kilpailuna. Suomen joukkue oli kahdeksas.

Ensimmäisena suomalaisista hyppäsi Jarkko Määttä. Määttä hyppäsi 204.5 metriä.

– Se oli yksi ja pois. Melkein hyppy lähti kunnolla lentoon. Lentoon siirtymisessä oli hiukan jäykkä kroppa ettei saanut ihan niin rennosti hypyn jatkua lentoon, pienestä kiinni, Määttä tuumasi kilpailuhypystään.

Antti Aalto oli Suomen joukkueen kolmas hyppääjä, ja venytti hyppynsä 201 metriin HS240 mäessä. Vaikka viikonloppu on ollut vaikea, päätti Aalto kauden kuitenkin hyvillä fiiliksillä.

– Tänään oli jo alunperin erikoisempi kisa, kun oli määrätty etukäteen yhden kierroksen kilpailuksi. Tänään oli ihan ok hyppy kisassa, ei ollut helppo viikonloppu, mutta jäi kuitenkin ihan hyvä mieli.

Joukkueessa oli mukana myös Niko Kytösaho sekä Eetu Nousiainen. Kytösaho hyppäsi 185 metriä ja Nousiainen 179 metriä.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen koki, että vaikka superonnistumista kilpailussa ei tullutkaan, päästiin tavoitteeseen.

– Päästiin hyppäämään selkeästi paremmissa olosuhteissa täällä kuin aiemmin tänä viikonloppuna. Joukkueena kahdeksas sija, meni paremmin kuin mitä pahimmat skenaariot oli. Meillä on ollut joka joukkuekisassa tällä kaudella ajatuksena toiselle kierrokselle pääseminen. Jos oli ollut kaksi kierrosta tänään, niin olisi onnistunut. 

– Eipä ole syytä juhlia, kyllä on tiukasti mietitty asioita, että mitä lähdetään tekemään ja pakertamaan seuraavaa kautta ajatellen. Meillä on paljon oppimista ja tämä on ollut siinä mielessä hyvä kausi, että varmasti jäänyt mieleen paljon ajatuksia ja ideoita. Ennen kaikkea on nähty missä mennään, mikä oli ideana tähän kauteen lähdettäessä. Nähdään taso tasaisuuden myötä, annetaan enemmän arvoa sille, kuin että tulisi joku onnenkantamoinen ja kuviteltaisiin jotain. Kaivetaan raaka totuus esiin siitä missä mennään ja mitkä meidän kehityskohteet on. Lähdetään viisaampina kohti seuraavaa kautta, Väätäinen summasi kauden. 

Kilpailun voitti Saksa ennen Japania ja Itävaltaa.

Tulokset
Kuuntele kommentteja Soundcloudissa

Julia Kykkänen päätti kauden Venäjällä

Julia Kykkänen osallistui ainoana suomalaisena Tsaikovskissa järjestettyyn naisten suurmäen kisaan. Tuuliolosuhteiden takia yhden kierroksen kisaksi typistyneessä kilpailussa Kykkänen oli 22:s.

Kykkänen hyppäsi kilpailussa 108.5 metrisen hypyn ja oli siihen tyytyväinen.

– Oli yhden kierroksen kisa tänään. Sain kaksi hyvää hyppyä niin voi hyvillä mielin jättää kauden tuohon. Vähän erikoinen kausi kaiken kaikiaan koronan takia. Hypyllisesti ihan positiivinen kausi, sain melko tasaisesti pisteitä, nyt tiedetään mihin ollaan menossa, Kykkänen summasi.

Naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta oli tyytyväinen kauden kulkuun.

– Maailmancup saatu päätökseen. Ihan ok kilpailu, harjoituskierroksella Julia hyppäsi hyvin, ihan ei saanut sitä samaa tuohon ensimmäiseen kierrokseen. Kova oli vastatuuli, toista kierrosta yritettiin pitkään viedä läpi, mutta ei sitten onnistunut. 

– Kauden tavoitteet melkein saavutettu joukkueen osalta. Tavoitteena oli saada kolme naista maailmancupin pisteille, lähelle päästiin. Ok kausi, edistystä. Nyt tauolle ja kohti uutta kautta, Valta kertoi.

Kilpailun voitti Itävallan Marita Kramer, toinen oli Norjan Silje Opseth ja kolmanneksi tuli Slovenian Nika Kriznar.

Tulokset
Kuuntele kommentteja Soundcloudista