Suomen Hiihtoliitto suhtautuu kielteisesti venäläisten urheilijoiden ja joukkueiden osallistumiseen kansainväliseen kilpailutoimintaan 

Venäjän paluusta mukaan kansainväliseen huippu-urheiluun on käyty keskustelua kansainvälisessä urheiluyhteisössä. Suomen Hiihtoliitto suhtautuu kielteisesti venäläisten urheilijoiden ja joukkueiden osallistumiseen kansainväliseen kilpailutoimintaan. Hiihtoliiton näkemyksen mukaan on tärkeää, että lajiliittojen ja urheilutapahtumien järjestäjien toimet ovat linjassa yhteiskunnassa tehtyjen päätösten kanssa. 

Kansainvälinen Olympiakomitea asetti helmikuussa suosituksen, että kansainväliset lajiliitot ja urheilutapahtumien järjestäjät eivät päästäisi venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita kansainvälisiin kilpailuihin. 

– Suomen Hiihtoliiton kanta venäläisten urheilijoiden luvalle palata kisoihin on ehdoton ei. Poissulkemiseen johtaneet syyt eivät ole millään tavalla muuttuneet, joten on vaikeaa nähdä, että linjaa osallistumisesta löysättäisiin. Niin kauan kuin Venäjä käy sotaa Ukrainassa, emme näe venäläisten urheilijoiden osallistumista kilpailutoimintaan mahdollisena. Urheilua ei voida käsitellä yhteiskunnan irrallisena osana, kommentoi Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi

Keskustelua Venäjän paluusta mukaan kansainväliseen huippu-urheiluun ja kilpailutoimintaan on käyty Kansainvälisessä Olympiakomiteassa, KOK:ssa. Kansainvälinen Hiihtoliitto, FIS, käsittelee asiaa lokakuun loppupuolella.