Suomen Hiihtoliiton liittovaltuuston puheenjohtaja Heikki Hämäläinen on kuollut

Heikki Hämäläinen

Suomen Hiihtoliitto suree pitkäaikaisen hiihtovaikuttaja kauppaneuvos Heikki Hämäläisen äkillistä poismenoa. Aktiivisena ja räväkkänä johtajana tunnettu Hämäläinen menehtyi lauantaina 7. elokuuta.
 
Heikki Hämäläinen nousi liittovaltuuston jäseneksi liittokokouksessa lokakuussa vuonna 2012 ja ensimmäisen kahden vuoden valtuustokauden jälkeen hänet valittiin valtuuston puheenjohtajaksi 27.9.2014. Hämäläinen jatkoi pidettynä puheenjohtajana menehtymiseensä saakka.
 
Hämäläinen tunnettiin sosiaalisuudestaan ja hän johtikin puhetta myös epävirallisissa kohtaamisissa. Vahvat verkostot hiihtopiireissä omannut vaikuttaja toimi Hiihtoliiton vaalivaliokunnan puheenjohtajana valmistellen monia luottamushenkilövalintoja.
 
Hämäläinen esitti kehittäviä ajatuksiaan ja loi tsemppihenkeä myös johtokunnan ja lajien johtoryhmien kokouksissa. Kansallisen toiminnan kehittäminen ja nuorten urheilijoiden polku olivat erityisen lähellä Hämäläisen sydäntä. Korona-aikana hän kantoi syvästi huolta nuorten pysymisestä hiihtolajeissa.
 
Hiihtoliiton toimistohenkilökunta muistaa Heikin humoristisena ja avoimena persoonana, joka erityisesti viimeisten raskaiden vuosien aikana kantoi huolta henkilökunnan jaksamisesta. Heikki johti joukkojaan samoin periaattein niin työelämässä kuin vapaaehtoistoimissaan. Henkilöstön hyvinvointi oli hänelle tärkeää.
 
”Tieto Heikin poismenosta oli pysäyttävä ja järkyttävä. Sitä ei haluaisi todeksi uskoa. Heikki oli laaja-alainen ja aikaansaava toiminnan mies niin työelämässä kuin monissa luottamustehtävissäänkin. Hän oli kuunteleva ja mukaansatempaavan positiivinen ihminen, joka teki paljon työtä hiihtourheilun hyväksi sekä valtakunnan- että oman rakkaan maakuntansa tasolla. Suomen Hiihtoliitto henkilöstöineen ottaa syvästi osaa Heikin läheisten suruun ja toivotamme heille voimia surutyöhön. Jäämme kaipaamaan Heikkiä ja kunnioitamme suuresti hänen valoisaa muistoaan”, sanoo Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi.