Suomen Hiihtoliiton lajien toimintoja ja koordinaatiota vahvistetaan: Mika Kojonkoski jatkaa mäki-yhdistetyn lajijohtajana ja Jarmo Riski maastohiihdon lajikoordinaattoriksi

SHL:n strategiassa huippu-urheilu on näkyvin ja yksi merkittävimmistä kokonaisuuksista. Nyt tehtävät panostukset ovat tärkeitä kansainvälisen kilpailukyvyn ja lajikulttuurin kehittämiseksi. SHL:llä on jo pidempään ollut tavoitteena saada lajivastaavat maastohiihtoon ja mäki-yhdistettyyn. Vuonna 2022 Mika Kojonkoski aloitti lajijohtajana mäki-yhdistetyssä. Nyt tavoite toteutuu myös maastohiihdossa, kun Jarmo Riski aloittaa lajikoordinaattorina.

”Lajikirjomme katsoo näillä ratkaisuilla eteenpäin. Varmistaaksemme kilpailukykymme ja menestyksemme tulevaisuudessakin meidän on vahvistettava yhteistä toimintamallia ja järjestelmää. Kysymys on samanaikaisesti uuden kulttuurin ja toimintatapojen rakentamisesta, toteavat johtoryhmien puheenjohtajat Sirpa Korkatti (mh) ja Lauri Kettunen (mäki-yh).

”Olen erityisen iloinen saadessamme Jarmo Riskin osaamisen, kokemuksen ja näkemyksellisyyden mukaan maastohiihdon kehitystyöhön. Tulevaisuutta ei voi kuitenkaan tehdä yksin, vaan se vaatii lajien välistä yhteistyötä ja lajien sisällä yhdessä tekemistä. Yksi isoja asioita on yhteisöllisyyden ja luottamuksen vahvistaminen lajiemme sisällä”, toteaa toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen.

”Nyt tehdyt ratkaisut antavat meille mahdollisuuden muutoksen tekemiseen, eräänlaiseen rytminmuutokseen. Rytminmuutoksen seuraava askel on lajien valitsemat toimintasuunnat ja -tavat. Mäki-yhdistetyn osalta sellaiset on jo tehty ja nyt käynnistämme vastaavan työn maastohiihdossa”, Hämäläinen jatkaa.

Yhteiset toimintasuunnitelmat ja -tavat vastaavat ajankohtaisiin haasteisiin kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa: Mitkä ovat lajiemme kansainväliset huippuvaatimukset, mihin maastohiihto, sekä mäki-yh ovat kansainvälisesti menossa ja mitä se meiltä vaatii? Tämä pitää pystyä kuvaamaan käytännöntasolla ja sen jälkeen siirtää käytännöntoimintaan painottavat Korkatti ja Kettunen.