Suomen Cupin viestivoitot Vuokattiin ja Jämille

Touho Häkkinen

Suomen Cupin viesticupit avattiin Vuokatissa perinteisen tyylin viesteillä. Kisaladulla riitti ruuhkaa, kun joukkueita naisissa oli 28 ja miehissä 33. Voittajiksi hiihti naisissa Vuokatti Ski Team Kainuu ja miehissä Jämin Jänne.

Naisten viestin avausosuuden vahvin oli Jämin Jänteen Josefina Böök, joka oli myös eilen sprintin finaalissa. Böökin perässä vaihtoon tuli Vantaan Hiihtoseuran Anni Kainulainen lähettäen matkaan Marjaana Pitkäsen. VHS:n ankkuri Jasmi Joensuu varmistin Vantaalle avausviestin toisen sijan kovalla loppukirillään pitäen Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllösen takanaan.

Vuokatti Ski Team Kainuun avausosuuden hiihtäjä Jasmin Kähärä oli osuutensa kolmanneksi nopein ja hiihti taktiikkansa mukaisesti. Vilma Nissinen, joka avasi kisakautensa viestissä, oli hyvä voimainen ja repi eroa reippaasti Kainuun ja Vantaan Hiihtoseuroihin.

”Taktiikka oli se, että ekalla kiekalla passailen ja tokalla sitten hanaa, mutta tuntui niin hyvältä, että lähdin ekalla pitää jo hyvää vauhtia, Katrille piti saada vähän eroa”, iloitsi Nissinen hiihdostaan.

Voittajajoukkueessa hiihtivät Kähärä, Nissinen ja Katri Lylynperä. Kolmanneksi yltäneessä Kainuun Hiihtoseuran joukkueessa hiihtivät Johanna Ukkola, Heini Hokkanen ja Kyllönen.

Tulokset

Miesten kisassa arvottiin vapaan ja perinteisen suksen välillä

Miesten viestikilpailussa ennakkoasetelmat olivat jännittävät, monen maajoukkuemiehen poissaollessa kauden avauksesta. Tasainen kamppailu 3 x 6 kilometrin viestistä syntyikin.

Jämin Jänteen avaaja Aku Nikander oli tuttuun tapaan vahva ja lähetti ensimmäisen viestin Jämin Jänteen väreissä hiihtäneen Lauri Lepistön matkaan vahvasti kärkijoukossa.

Lepistö nosti joukkueen toiseksi ja Ristomatti Hakola ankkuroi Jämin ensimmäisenä maaliin.

”Hyvä kisa siinä saatiin aikaiseksi, vähän pelotti se suksi, kun ei se pertsan suksi hirveesti hitaampi ollut. Loppuratkaisuun se jäi, mutta tiesin, että Ahosen Ville on yllättävän kova lopussa, niin en ihan viimeisille metreille uskaltanut jättää”, mietti Hakola.

Toiseksi avausviestissä hiihti Imatran Urheilijat kolmikolla Miro Karppanen, Remi Lindholm ja Ville Ahonen. Palkintopalli Suomen Cupin viestissä oli jokaiselle ensimmäinen. Kolmas oli Puijon Hiihtoseura. Kuopiolaisten väreissä hiihtivät Antti Honkimaa, Perttu Hyvärinen ja Joonas Sarkkinen.

Tulokset

Top2-joukkkueiden haastattelut videolla

3. naiset, Kainuun Hiihtoseura

3. miehet, Puijon Hiihtoseura