Suomalaisten juhlaa Salpausselän 20 kilometrin väliaikalähtökilpailuissa – Krista Pärmäkoski naisten kilpailun voittoon

© Jesse Väänänen

Salpausselän kisat jatkuivat suomalaisittain upeasti 20 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailuissa. Kaikkiaan kolme suomalaista nähtiin tänään palkintopallilla. Krista Pärmäkoski hiihti naisten kilpailussa upeaan voittoon. Pärmäkoski kävi kilpailun voitosta kovan sekuntikamppailun Saksan Victoria Carlin kanssa ja päihitti tämän lopulta 1,9 sekunnilla. Myös Kerttu Niskanen oli vahvassa vedossa hiihtäen kaatumisesta huolimatta päivän kolmanneksi 9,9 sekuntia kärjestä jääneenä. Naisten kilpailun upeaa joukkuepanosta täydensi Johanna Matintalo viidennellä sijallaan.

– Todella hyvältä tuntuu. Kun tulin stadionille ja lähdin verkkaamaan, niin en todellakaan ajatellut, että taistelen tänään voitosta. Sanoin Kertullekin, että huuda sitten hyvissä ajoin, kun tulet ohitse. En luottanut siihen, että näin hyvin menisi. Olihan tämä ihan mieletöntä ja todella upea yleisö oli ladunvarrella, josta sai paljon virtaa. Etenkin viimeisellä vitosella, kun minulle alettiin huutamaan, että taistelen voitosta. Yleisö auttoi voittoon tänään. Välineet toimivat mielettömän hyvin ja huolto teki todella hyvää työtä, Pärmäkoski kertoi.   

Hieno suomalaispäivä jatkui myös miesten kilpailussa, kun Iivo Niskanen hiihti vahvalla hiihdolla kilpailun toiseksi. Myös muut suomalaismiehet olivat kilpailussa hyvässä vauhdissa ja kaikkiaan viisi suomalaista nähtiin kahdenkymmenen parhaan joukossa. Lauri Vuorinen oli päivän 12., Ville Ahonen 14., Niko Anttola 19. ja Ristomatti Hakola 20. Kilpailun selvään voittoon hiihti Norjan Johannes Høsflot Klæbo.

– Voittaja oli tänään kova ja yksi ehkä kovimmista suorituksista, joita on hetkeen nähty Klæbolta normaalimatkojen osalta. Sitä myötä olen tyytyväinen toiseen sijaan. Vaikean alkukauden jälkeen antaa vähän balsamia haavoille, Niskanen kertoi.

Salpausselän kisat jatkuvat sunnuntaina maastohiihdon osalta vapaan hiihtotavan sprinteillä.

Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset