Suomalaisten hyvä hyppyvire jatkuu – Rautionaho neljäs ja Nousiainen 11:s Continental Cupissa

Mäkihypyn kansainväliset kilpailut jatkuvat viikonloppuna Oslossa ja Villachissa. Viikonloppu sai suomalaisittain vahvan aloituksen, kun Jenny Rautionaho avasi viikonlopun Oslon Continental Cupissa neljännellä sijalla. Rasnovin kesä-GP:n osakilpailut peruttiin tältä viikonlopulta, joten Oslossa hyppää mukana monet mäkihypyn kärkihyppääjät, mikä nostaa saavutuksen painoarvoa entisestään.

Rautionaho hyppäsi kilpailussa 91 ja 91,5 metriä.

– Hyvä päivä. Ensimmäisellä kierroksella oli vähän turhan kiire lentämään. Hyppy jäi vähän matalalle, ja metrejä jäi uupumaan. Toinen hyppy oli teknisesti parempi. Sijoitus oli hyvä, mutta parempaankin on varaa. Lähdetään tekemään huomenna omia perushyppjä, pohti Rautionaho kilpailun päätteeksi.

Suomalaisista myös Sofia Mattila osallistui kilpailuun. 15-vuotias Mattila hakee kansainvälisistä kilpailusta tärkeää kokemusta. Nuori suomalaishyppääjä hyppäsi heinäkuussa ensimmäiset kansainväliset kilpailunsa. Tänään Mattila ponnisti sijalle 32.

Tulokset

Jenny Rautionahon kommentit SoundCloudissa

Eetu Nousiainen jatkaa tasaisen vahvasti – 11:s Oslon Continental Cupissa

Eetu Nousiaisen hyvä hyppyvire sai jatkoa Oslon Continental Cupissa. Nousiainen hyppäsi parhaana suomalaisena 99,5 ja 98 metrin hypyillään sijalle 11.

– Hyvät fiilikset jäi, vaikka toisella kierroksella sijoitus tippuikin. Siinä ei oikein osunut tuulet kohdalleen. Molemmat hypyt olivat kohtalaisia, ei vielä parasta, mutta hyvällä tasolla kuitenkin. Huomenna kisa jäljellä, toivotaan, että saisi vielä parannettua. Olen tykännyt tuosta mäestä hypätä, odotan innolla huomista kilpailua, pohti Nousiainen.

Nousiainen on hypännyt läpi kesän ja syksyn vahvasti niin kotimaassa kuin kansainvälisissäkin kisoissa. Suomalaishyppääjä on osallistunut viime kuukausien aikana seitsemään COC-osakilpailuun ja on sijoittunut niissä 12 parhaan urheilijan joukkoon viidesti. Sijoituksista löytyy myös kaksi palkintopallisijoitusta, kun Nousiainen hyppäsi Kuopion kilpailuissa sijoille yksi ja kaksi.

Muut suomalaiset jäivät tänään toisen kierroksen ulkopuolelle. Andreas Alamommo oli 35:s, Jarkko Määttä 39:s ja Henri Kavilo hyppäsi sijalle 41.

Tulokset

Niko Kytösaho 10:s Villachin FIS Cupissa

Niko Kytösaho ja Arttu Pohjola kilpailevat viikonloppuna Itävallan Villachissa FIS Cupissa. Kytösaho vastasi Villachin parhaasta suomalaissijoituksesta ja hyppäsi sijalle 10. Kytösaho ponnisti kilpailukierroksilla 92,5 ja 84 metriä.

Arttu Pohjolan ensimmäisen kierroksen 84,5 metrin hyppy ei riittänyt toiselle kierrokselle. Pohjola oli kilpailun 45:s.