Suomalaisnuoret vastasivat odotuksiin Youth Cupissa – ”On kunnia tehdä töitä tällaisten urheilijoiden kanssa”

Suomen nuoret yhdistetyn urheilijat ovat jo yli kymmenen vuoden ajan niittäneet menestystä Youth Cupin kilpailuissa. Kuluneen viikonlopun kilpailut jatkoivat samaa kaavaa ja jopa enemmän, kun tänä vuonna myös tyttöjen esiinmarssi kansainvälisellä tasolla otti ison askeleen eteenpäin.

Oberhofin Youth Cupin suomalaissaldona oli kahdeksan podiumsijoitusta, johon mahtui kaiken kaikkiaan kolme suomalaisten kaksoisvoittoa. Kaikki suomalaisurheilijat sijoittuivat jokaisessa kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon.

Viikonloppu alkoi perjantaina Minja Korhosen ja Anna Kerkon kaksoisvoitolla tyttöjen 07–09-syntyneiden sarjassa. Korhonen ja Kerko toistivat temppunsa myös launtaina, sijoitukset vain jaettiin edelliseen päivään nähden toisin päin. Alva Thors sijoittui vanhempien tyttöjen (04–06-syntyneet) sarjassa kymmenenneksi ja seitsemänneksi.

Poikien kilpailuissa suomalaiset osallistuivat kaikki 04–06-syntyneiden sarjaan. Perjantaina Arsi Tietäväinen taisteli toiselle sijalle, Eelis Meriläinen oli kolmas ja Herman Happonen neljäs. Lauantain kilpailussa kirkasteltiin sijoituksia, ja Tietäväinen-Meriläinen kaksikko nappasi kilpailun kaksoisvoiton. Happonen oli viides.3 KAKSOISVOITTOA

ASENNE
KILPAILUTILANTEET
KANSAINVÄLINEN TASO


8 PODIUMSIJOITUSTA


Nuorten maajoukkueen valmentaja Antti Kuisma oli viikonlopun päätteeksi kaikin puolin tyytyväinen.

– Odotusarvo oli tietysti kova historiaan nähden. Meillä oli tänäkin vuonna kova joukkue mukana. Ehkä suurimpana yllätyksenä tuli tuo tyttöjen huima tasonnosto täällä ja tasainen kysy suorittaa kansainvälisessä kilpailutilanteessa. Mahtava nähdä, että meidän naisten projekti toimii ja pyörii hyvin.

Kiitosta valmentajalta saa myös nuorten urheilijoiden asennoutuminen urheiluun. Merkittäväksi asiaksi Kuisma nostaa myös urheilijan polun tukemisen uran alkuvaiheissa.

– Todella hienoa nähdä, että ollaan tässä vaiheessa mukana kansainvälisessä kilpailussa. Nyt meidän täytyy pitää urheilijoista huolta ja palvella heidän tarpeitaan tässä uralla eteenpäin. Meidän täytyy pitää heidät mukana lajissa ja tehdä parasta mahdollista työtä sen eteen, että menestys jatkuu myös tulevaisuudessa. Meillä on oikealla tavalla paneutuneita, lahjakkaita urheilijoita todella hienolla asenteella. On kunnia tehdä töitä tällaisten urheilijoiden kanssa, toteaa Kuisma.